Mantzaris, Hanga i zdravstveni problemi

Već u prvom kolu su se počele pojavljivati sitne ozljede.

Vangelis Mantzaris ozlijedio je mali prst na zadnjem treningu uoći utakmice s Francuskom. Odmah je bio poslan na preglede gdje nisu ustanovili veću štetu, ali će 27-godišnji bek morati igrati sa zaštitom do kraja turnira. Mantzaris se nije previše naigrao protiv Islanda gdje je na terenu proveo samo 13 minuta, ali je zato za to vrijeme ubacio sve što je mogao: dvije trice, dva slobodna bacanja te jednu dvicu. S obzirom na nedostatak šuta u grčkoj reprezentaciji, Mantzaris je vrlo bitan igrač s klupe te Missas može odahnuti s obzirom da nije ustanovljena veća ozljeda.

Ništa bolje nije u mađarskome taboru gdje se nadaju da će Adam Hanga biti spreman za utamicu protiv Crne Gore. Novi igrač Barcelone ozlijedio je kuk tijekom tijekom utakmice protiv Hrvatske, točnije, ozljedio ga je pred kraj drugoga poluvremena. Dok izbornik Ivanović nije htio komentirati ozljedu, Hanga je pokušao uvjeriti prisutne novinare da ozljeda nije ozbiljnije naravi:

Uvjeren sam da ću igrati sutra. Ne mogu biti siguran, no mislim da hoću. Mogao sam igrati i u drugome poluvremenu današnje utakmice, no turnir je dug. Pred nama su još četiri utakmice i nismo željeli forsirati.”

Zaključak? Ozljede je nemoguće izbjeći.

Photo by: FIBA