Luka Božić ostao jedini od hrvatskih igrača u NBA draftu

Krilo Zagreba Luka Božić ostao je jedini prijavljeni Hrvat u ovogodišnjem NBA draftu dok su naši ostali prethodno prijavljeni igrači, Nik Slavica, Lovro Mazalin, Leo Čizmić i Marin Marić povukli svoje prijave.

Božić je bilježio izvrsnih 26.8 poena, 6.8 skokova i 6 asistencija u dresu Zagreba ove sezone i tako predvodio Mrave do četvrtfinala prvenstva gdje ih je zaustavio Šibenik. No 21-godišnji Bjelovarčanin već je odavno stekao titulu velikog talenta te tako iza sebe uz brojne scoring titule ima i prošlogodišnju nagradu za MVP-a A-1 lige. Božić kroz cijelu sezonu nije bio na raznim mock draftovima, tj. njegovo ime se nije spominjalo među onima koji bi mogli biti izabrani na ovogodišnjem draftu s vrlo jakom konkurencijom, ali on je ipak odlučio ostati do kraja u utrci da uđe među 60 odabranih sretnika. Inače, 73 igrača ostalo je u draftu, a samo 10 od njih ne dolazi s američkih koledža.

Možda je upravo Adidasov Eurocamp u Trevisu gdje je Luka nedavno sudjelovao ostavio ugodan dojam na nekog NBA skauta, a hoćemo li dobiti novog Hrvata u elitnome društvo izabranih u najjaču ligu svijeta saznat ćemo točno za tjedan dana u New Yorku. 

Photo by: HKS