Luca Ivanković ostaje u Turskoj, Antonio Petrović na Cipru

Bivši i sadašnji reprezentativci polagano riješavaju pitanje svojeg statusa u klubovima

Luca Ivanković je dogovorila suradnju s novim turskim klubom, Ormansporom. Prošlu sezonu nosila je dres dvaju turskim klubova: Canik Samsuna (7,8 poena, 7,4 skoka, 2,2 asistencija, prosjek u pet utakmica) i Botasa. Sezonu je završila u Botasu u čijem je dresu u prosjeku ubacivala 5,2 koša te je hvatala 5,8 skokova po utakmici. Međutim, pretprošle je godine u dresu Bešiktaša uspjela izboriti svoje mjesto najboljoj počasnoj petorci KBSL lige (12,0 koševa, 9,8 skokova, 1,4 asistencija te 1,6 blokada kroz 25 utakmica) te će biti zanimljivo vidjeti može li se ponovno približiti tim brojkama u dresu Ormanspora.

Ivanković još u svojim vitrinama ima i tri naslova WABA lige (2008, 2009 i 2011.). U reprezentaciji je konstanta na poziciji centra od 2007. godine. U svojoj karijeri još ima upisane nastupe za Šibenik, Montmontažu i Lupa Promotion.


Nekadašnji hrvatski mladi reprezentativac Antonio Petrović je odlučio produžiti ugovor sa ciparskim AEK-om iz Larnake. Petrović je prošle godine bio jedan od najboljih igrača lige (9,4 koševa, 3,1 skok, 2,0 asistencija, 26 utakmica). Bio je odabran u drugu najbolju petorku lige te je još i uspio dobiti poziv na All-Star.

U svojoj karijeri je još igrao za klubove iz Hrvatske, BiH-a  i Belgije. Ovo ćemu biti treća sezona u dresu AEK-a.