Litva, Italija i Rusija sve bliže završnom popisu za EuroBasket

Reprezentacije se polagano slažu.

Ettore Messina odlučio se zahvaliti Marcu Cusinu te Stefanu Tonutu te pripreme nastaviti sa sljedećih 17 igrača: Daniel Hackett, Andrea Cinciriani, Luca Vitali, Ariel Filloy, Marco Bellineli, Pietro Aradori, Amedeo Della Valle, Diego Flaccadori, Gigi Datome, Awudu Abass, Nicolo Melli, Davide Pascalo, Filippo Baldi, Riccardo Cervi te Paulo Biligha. Jednim pogledom na momčad gotovo je sigurno da će morati otpasti nekoliko bekova, ali nadolazeći turnir u Cagliariu (11.8-13.8) će sigurno riješiti većinu neodumica kod Messine.

Litva se odlučila zahvaliti Rokasu Giedraitisu nakon odrađenog turnira u Orleansu (ako vas zanima, Litva je turnir zatvorila porazom od Francuske). Popis je sada spao na 16 imena koji predvode Kalnietis, Valanciunas, Kuzminskas te Motiejunas. Litvu sada očekuju pripremni susreti protiv Francuske, Rumunjske, Latvije, Islanda i Španjolske.

Rusija je smanjila popis na 15 igrača na kojem svoje mjesto nisu našli Vyacheslav Zaytsev i Anton Pushkov. Međutim, ovih dana Rusima je najmanje važno tko se nalazi na popisu zato jer se lakše ozlijedio Aleksej Šved. Rusi su svjesni da bez usluga Šveda mogu zaboraviti na prolaz skupine na nadolazećem EuroBasketu s obzirom da su već prije ostali bez Karaseva. No, čini se da je ozljeda blaže prirode te da bi se nakon par dana odmora Šved trebao vratiti u trenažni proces. Za one koje zanima evo trenutnog popisa Rusije: Semyon Antonov, Evgeny Baburin, Andrey Vorontsevich, Andrey Zubkov, Vladimir Ivlev, Stanislav Ilnitsky, Maxim Kolyushkin, Dmitry Kulagin, Mikhail Kulagin, Nikita Kurbanov, Timofey Mozgov, Vladislav Trushkin, Vitaly Fridzon i Dmitry Khvostov.

Photo by: FIBA