Leo Krizman: Ovo će biti jedan od najkvalitetnijih memorijala u povijesti

U Puli nas sutra očekuje 13.memorijal Jože Severa, u spomen na velikog pulskog košarkaškog djelatnika koji bi zasigurno bio ponosan na već tradicionalno održavanje ovog turnira koji je svake godine sve jači.

Uoči turnira na press konferenciji obratili su sportski direktor organizatora turnira Pule 1981, trener ekipe Dalibor Mezulić i dva igrača plavobijelih, Marko Dojkić i Pave Blažević. Sutra su na rasporedu polufinalu između Primorske i Kvarnera 2010 (17h) te Škrljeva i Pule 1981(19h) dok su u subotu od 11 i 13 sati borba za treće mjesto i finale. Krizman, koji će na turniru na klupi Puljana zamijeniti Mezulića najavio je memorijal sljedećim riječima:

Seniorska momčad, osim ponedjeljkom, sve ostale dane u tjednu trenira u Domu sportova, u toj ćemo dvorani igrati i ligaške utakmice te stvarno nije imalo smisla, tradiciji usprkos, da se Memorijal održi u Pattinaggiu. Bit će ovo sigurno najkvalitetniji turnir u nekoliko posljednjih godina, a usudio bih se reći i najkvalitetniji u povijesti u kojem po prvi put neće biti A-2 ligaša. Uz Pulu 1981 kao organizatora, nastupit će branitelj naslova Sixt Primorska iz Kopra, jaka momčad koja ove sezone “puca” na naslov prvaka Slovenije, hrvatski premijerligaš Škrljevo te Kvarner 2010 koji je ispao iz najjačeg razreda pa će se ove sezone natjecati s nama u novoformiranoj Prvoj ligi…

Momčadi imaju neke druge obaveze pa smo bili primorani u subotu odrediti ranije termine, a usto se popodne u Pattinaggiu igra ženski turnir Vladimir Šešelja te nismo željeli da se susreti preklapaju. Nadam se da nam gledatelji neće na tome zamjeriti i da će doći u velikom broju kako bi popratili utakmice na kojima kvalitete neće nedostajati. Realno, finale bi trebalo biti repriza lanjskog, što ne znači da Kvarner i mi nećemo dati sve od sebe da iznenadimo “papirnate” favorite”

Trener Mezulić se pak osvrnuo na ekipu i stanje uoči početka nove sezone u kojoj će Pula 1981 svoje znanje pokazati u Prvoj ligi:

Ako bismo uspoređivali, mogao bih reći da je naša trenutačna momčad 90% izmijenjena u odnosu na onu iz prošle sezone i ovaj turnir će nam biti odličan test da vidimo gdje se trenutačno nalazimo. Na ruku nam ne ide činjenica da se nalazimo usred napornih priprema te se umor akumulirao, no igrači to moraju prelomiti u sebi i ono najbolje što imaju pokazati na parket.

Jako sam zadovoljan kako smo izgledali u Crikvenici. Nema nas puno i sigurno da bih ja kao trener volio da je kadar malo širi, ali zato je igračka kvaliteta odlična. Na ovo drugo ćemo se morati prilagoditi, jer jednostavno je takva situacija i nismo željeli ići u smišljanje nikakvih planova koje poslije ne bismo mogli provesti u djelo. Klub je na jako stabilnim nogama i dat ćemo sve od sebe da nastavimo u tom smjeru bez davanja praznih obećanja. Igrači su to znali prepoznati, pregovori nisu dugo trajali i to nam je potvrda da dobro radimo”.

Marko Dojkić ovoga je ljeta stigao u Pulu iz Švedske nakon godina igranja po zagrebačkim klubovima, a Porečanin će tako imati prvu priliku zaigrati na memorijalu:

Kako sam šest godina igrao u Zagrebu, moji klubovi nisu nastupali na Memorijalu i dosad sam ga samo u par navrata gledao s tribina te mi je drago da ću napokon i ja biti njegov dio. Protivnici su mi poznati, protiv Kvarnera sam igrao prije tri-četiri godine kad su bili jači nego sada, dok sam Koprane nedavno gledao u Poreču i stvarno su kvalitetni. Što se tiče prvih utisaka o novoj sredini, smatram da smo dobra momčad s puno prostora za napredak, u čemu će nam sigurno pomoći dva treninga dnevno, mogućnost s kojom se ne može pohvaliti puno klubova, naročito u našem rangu

Pave Blažević također je pojačanje Puljana za novu sezonu, a stigao je iz gradskog rivala Istraunija. On je zaključio najavu turnira:

I meni su protivnici poznati te sam čak s nekima i igrao, poput Amerikanca Williamsa iz Škrljeva. Ovaj će turnir biti dobar test za nas, da pokažemo sve ono dobro što smo napravili tijekom ljeta. Stvarno jako dobro radimo na treninzima, ali još je važnije što se svi s obje noge čvrsto držimo na zemlji i sad je najvažnije da ostanemo na okupu i nastavimo zajedno rasti, a onda će i rezultati doći.

Photo by: KK Pula 1981