Lea Miletić seli iz Pule u talijansku Battipagliu

Pazinska košarkašica Lea Miletić našla je novi klub nakon odlične sezone u Puli Črnja Tours – seli u talijansku Seria A, točnije u Treofan Battipagliu.

Miletić je briljantno odigrala prošlu sezonu u našoj domaćoj ligi – bila je predvodnik peteroplasirane Pule i za nju bilježila 20.3 poena, 10,8 skokova, 4.3 asistencije i 1.1 blokadu čime je zasluženo stigla do titule MVP-a lige., a i portal Eurobasket prepoznao je kakva je sjajna sezona iza nje. 22-godišnjakinja koja igra na poziciji krilnog centra svoj košarkaški put počela je u rodnom Pazinu, a etablirala se u sljedećoj postaji, riječkom Kvarneru gdje je provela dvije godine i s kojim je bila viceprvak Hrvatske. Odlične partije u Kvarneru dovele su je 2016. i u hrvatsku reprezentaciju, a nakon ove sezone našla se i na popisu nove izbornice Anđe Jelavić.

U Italiji će se Miletić tako pridružiti još jednoj istarskoj košarkašici, Nini Premasunac koja će od sljedeće sezone igrati za Bronni, a mi joj želimo puno sreće u 11. klubu talijanske lige s kojim je potpisala jednogodišnji ugovor.