Lea Miletić prelazi u redove ŽKK Pule

lea-miletic-e1470928919626Ženski klub Pula Črnja Tours dobio je značajno pojačanje za sljedeću sezonu – u njihov sastav došla je sad već bivša igračica Kvarnera i hrvatska seniorska reprezentativka Lea Miletić.

21- godišnja krilna igračica zadnje dvije godine igrala je za riječki Kvarner, a prošla godina bila je zaista odlična za nju i zasluženo je pozvana u reprezentaciju uslijed kvalifikacija za EuroBasket. U regionalnoj MŽRKL ligi (od ove godine WABA liga) skupila je 11.6 poena, 6 skokova, 1.3 asista i 1.4 ukradene lopte po utakmici te dovela ekipu do Final-Foura tog natjecanja. U prvenstvu je pak bilježila 17.3 poena, 6.7 skokova, 2 “krađe” te 1.2 asistenciju. Ovog ljeta njene vještine mogli smo gledati i na turniru košarke 3×3 u Rijeci koji je bio u sklopu Europskih sveučilišnih igara.

Nakon prošlogodišnjih problema u klubu te ispadanja Kvarnera u A-2 ligu, moglo se i pretpostaviti da će Miletić otići iz Rijeke te karijeru nastaviti na drugoj lokaciji. Iako se rodila u Rijeci, Lea je košarkaški odrasla u Pazinu te se sad vraća u Istru gdje bi svojim kvalitetama trebala dosta pomoći ekipi Pule u nadolazećoj sezoni A-1 lige.

Nadamo se da će Lea nastaviti sa svojim igračkim razvojem te da će imati sve bitniju ulogu u reprezentaciji kroz budućnost!

Photo by:HKS