Lea Hajdin: Ključan faktor protiv Šibenika je obrana

Tri kola Prve ženske lige su iza nas, a jedini predstavnik iz naše regije, Pula Črnja Tours, uspjela je u to vrijeme upisati dvije pobjede i jedan poraz. Uoči četvrtog kola i gostujuće utakmice protiv Šibenika, kratko smo porazgovarali s prvotimkom pulskog sastava, Leom Hajdin.

Prvo kolo lige Puli je donijelo napetu utakmicu protiv Zadra u kojoj su domaće igračice upisale poraz prosuvši veliku prednost iz prvoga poluvremena. Nakon toga, iskupljenje je uslijedilo protiv dvije ipak slabije ekipe – Dubrave i Broda na Savi. Je li sada nakon dvije uvjerljive pobjede ekipa Ivana Đukića na radnoj temperaturi?

Što se tiče prvog kola i svi znamo nesretnog poraza od Zadra, prešle smo nekako preko te utakmice i nastavile dalje. Za Dubravu i Brod na Savi znali smo da će biti jedne od onih lakših utakmica, ako odigramo ono što smo se dogovorili i tako je i bilo. Ne možemo reći da je to ona prava forma u kojoj želimo igrati, ali iz utakmice u utakmicu idemo prema tome – kaže Hajdin.

U subotu Pulu očekuje teži zadatak – gostovanje kod Šibenika, momčadi koja bez obzira na kvalitetu zasad nema niti jednu pobjedu na svom kontu. Razlog tome definitivno je i težak raspored(prve dvije utakmice protiv Medvešćaka i Trešnjevke), stoga je jasno da će domaće igračice definitivno biti motivirane konačno doći do slavlja. No, naravno da Pula u planu ima uzvratiti Šibenčankama za poraz u finalu domaćeg memorijala Vladimira Šešelja prošlog mjeseca.

Sa Šibenikom smo već igrale u pripremnim utakmicama na turniru u Puli i nesretno izgubile u zadnjih minutama. Međutim, sada je već prošlo nekoliko utakmica od tada i naša igra je bolja. Mislim da je ključan faktor u utakmici protiv Šibenika obrana. Mi smo napadački dobra ekipa i zabijamo 60 ili više poena, bitno je da protivnika ostavimo na 60 ili manje i mislim da će nam tada biti puno lakše. Pripremale smo se za Šibenik i vjerujem da ćemo u subotu ispraviti pogreške iz pripremne utakmice – poručuje 19-godišnja Karlovčanka.

Hajdin je u svoju drugu sezonu s Pulom krenula vrlo dobro i pokazala da se može ozbiljno računati na nju – bilježi odlične all-round brojke od 11.7 poena, 5 asistencija i 4.3 skoka, a u subotu će kako i sama kaže uz suigračice morati odigrati na razini u obrambenom dijelu. Šibenčanke imaju dosta napadačkih prijetnji, ali ona najveća definitivno je svestrana šuterica Klaudija Periša.  

Što se tiče Periše, u prošloj sezoni u utakmici u Šibeniku pokazale smo da imamo recept za nju. Ona je kvalitetna igračica, ali i mi imamo dovoljno dobrih i kvalitetnih igračica koje, ako će se držati onoga što smo se dogovorili, mogu zaustaviti svakoga, pa tako i Perišu – zaključila je Lea.

Pula i Šibenik snage će odmjeriti u subotu na Baldekinu, s početkom od 20 i 15.

Photo by: Pula Črnja Tours