Kvarner propustio priliku za pobjedu protiv Zaboka

Novo kolo, novi poraz za Kvarner 2010. Riječka ekipa jučer je gostovala u Bedekovčini kao gost Zaboku u bitnoj utakmici za ostanak u ligi, no nakon napete borbe nisu uspjeli doći do treće pobjede sezone te su poraženi s 85:83.

Zabok je odlično krenuo u dvoboj te je na krilima Polutka, Puljka i bivšeg igrača Kvarnera Patrika Jambrovića brzo poveo i dvoznamenkastom razlikom. Kvarner se pak tražio u igri te riječki igrači nisu bili previše efikasni što je rezultiralo time da Zabok nakon prve četvrtine vodi s velikih 34:17. Druga četvrtina krenula je nešto bolje za Kvarner koji je bio agresivniji u obrani dok je u napadu još pokušavao pronaći svoj ritam što je Zaboku omogućilo da održava ugodnu prednost. Međutim, kako se odmor približavao, Riječani su polako topili prednost Zaboka te su uz najveću pomoć Dine Butorca i Maura Veljačića otišli na predah s podnošljivih -8. 

Duo Veljačić-Butorac smanjio je brzo u drugom dijelu prednost i na –4, no na njihovu žalost Zabok je imao brzi odgovor. Domaćini naime odlaze na seriju 15-5 te je Kvarner ponovno bio prisiljen hvatati dvoznamenkastu prednost. Dosta izgubljenih lopti(ukupno 16) nije im pomagalo u tome, a Zabok uoči posljednje dionice ima vodstvo 66:56. No u zadnjoj četvrtini igrači Marijana Mancea konačno su povezali više dobrih napada. Zabili su 5 puta zaredom te došli na -6. Zabok se ponovno brzo vratio na +10, ali nakon 36.minute nisu mogli tako lako izdržati novi nalet Kvarnera.

Miličević, Veljačić i Štimac predvode svoju ekipu u odličnoj 13-3 seriji te je rezultat minutu prije kraja bio izjednačen- 83:83. Kvarner je onda imao priliku da dođe do prvog vodstva na utakmici, ali Babić krade loptu Veljačiću, a Črnjević zatim ide na liniju slobodnih. On promašuje oba, ali Filip Palac hvata skok u napadu, da bi isti igrač nakon još jednog promašaja ponovno uhvatio skok, ali je drugi put odmah išao položiti loptu. Uspio je zabiti i dovesti Zabok na+2. Riječani su nakon svega imali 3 sekunde za još jedan napad, no Veljačić promašuje tricu za pobjedu te se agonija Kvarnera nastavlja.

Mauro Veljačić bio je prvo ime Kvarnera s 24 poena, 5 asistencija i 3 ukradene lopte, dok mu je najviše pomogao Mate Vucić s 14 poena i 7 skokova. Dino Butorac i Andrej Štimac imali su po 11 poenaHrvoje Puljko je za Zabok ubacio 20 poena čemu je dodao i 5 asistencija.

Kvarner je u nezavidnoj poziciji u kojoj mu pod hitno trebaju pobjede za ostanak, a raspored u prvenstvu im trenutno nudi najgore moguće protivnike- Cibonu i Cedevitu. Prije nastavka prvenstva sudjelovat će na završnici kupa u Šibeniku gdje u četvrtfinalu ove srijede igraju opet protiv Cedevite, da bi 24.2. doma čekali Cibonu. Bitna promjena za tu utakmicu je što će se umjesto na Zametu, igrati u dvorani Dinka Lukarića na Kozali gdje se nadamo da Kvarner može napraviti čudo i olakšati si život u gorčevitoj borbi za ostanak u ligi.

Zabok-Kvarner 2010 85:83(34-17, 15-27, 17-12, 19-27)

Zabok: Zrnić 12, Tomsick 4, Kapusta 3, Babić 7, Črnjević 6, Polutak 14, Palac 4, Vrlika 7, Jambrović 7, Puljko 20, Tuđen -,Vodopija -.

Kvarner 2010: Barnjak 2, Veljačić 24, Pešut 4, Butorac 11, Vucić 14, Kučan 3, Vujičević 0, Miličević 10, Štimac 11, Kalpić 4, Vidmar -, Antunović -.

Photo by: KK Kvarner FB