Kvalifikacijska liga: Ribola bez stresa stavila točku na i sezoni

Došao je napokon kraj svim košarkaškim natjecanjima u Hrvatskoj. Završenim zadnjim kolom kvalifikacijske lige dobili smo sljedeće prvoligaše: Jazine Arbanasi i Ribola Kaštelu.

Ribola je ikakve muke nadvladala Podravac za potvrdu svog novostečenog prvoligaškog statusa. Vodili su domaćini tokom cijele utakmice te košarkaši Podravca nisu imali neke šanse. Jedinu svoju priliku za zakomplicirati susret su izgubili u trećoj četvrtini kad su se približili na samo šest koševa razlike. Međutim, Ribola je to riješila serijom 14-4 te je tu napetost isparila iz susreta. Do konačne pobjede rezultatom 79-64 Ribolu je vodio Josip Glavinić s 28 koševa, dok je Podravac predvodio Stefan Zadravec s 28 koševa.

O porazu Šanca od strane Rudeša možete više pročitati ovdje.

Međutim, čak i da je Ribola izgubila ostala bi među novim prvoligašima jer je Vern ponovno izgubio od Belišća rezultatom 76-83. Belišće je bil oodlično šuterski raspoloženo te Vern nije imao šanse iako je u zadnjim minutama bio tricu udaljen od pobjede. Međutim, kod rezultat 74-75 bili su previše dekoncentrirani. Luka Šarić je susret završio s 29 koševa, dok je za Vern Marko Baković ubacio 20 koševa.

Jazine su prvo mjesto potvrdile pobjedom nad Pulom te više o cijeloj utakmici možete pročitati ovdje.

Borovo i Grafičar nisu igrali rezultatski važnu utakmicu, ali u i u takvim uvjetima je netko trebao izaći kao pobjednik. To je bilo Borovo koje je uzelo pobjedu rezultatom 73-62. Toni Kovač bio je prvo ime pobjedničke ekipe s 20 koševa, dok su Jakša Petrović te Zlatko Stefan za Grafičar ubacili 17 koševa.

S obzirom da sljedeće sezone ispadaju čak četiri kluba, novopečene prvoligaše očekuje pakleni posao sljedeće sezone.

Rezultati:

Borovo – Grafičar 73-62
Jazine – Pula 1981 115-88
Vern – Belišće 76-84
Ribola Kaštela – Podravac 115-84
Karlovac Šanac – Rudeš 84-92