Kulturno umjetničko društvo Pula kulturno se uzdignulo nad Zadrom ove subote

Pula Črnja Tours se čini spremnom za zagorčati svima život u ligi.

U novome kolu Prve ženske lige Pula Črnja Tours uspješno je apsolvirala problem zvan Zadar s rezultatom 83-89. Međutim, opis ove utakmice nećemo započeti u pozitivnome tonu kao što bi to rezultat dao nagovijestiti. Zadranke su puno bolje otvorile susret (26-15) te je izgledalo kao da Pula neće uspjeti pružiti ni minimum otpora nakon dugoga puta. Međutimn, stvari su se ubrzo počele mjenjati nabolje kako su izabranice trenera Đukića napokon počelke parati suparničku mrežicu svojim projektilima. Katarina Trebuh i Lana Pačkovska uspjele su tako dovesti prije odlaska na odmor Pulu na samo -3, 44-40.

Treća četvrtina pokazala se ključnom po Puležanke koje su napokon pristisnule Zadranke na niz promašaja koji je su gošće iskoristile da naprave svoju seriju od 11-21 te da tako zadnju četvrtinu dočekaju s +6. Zadnja dionica na sreću navijača Pule nije ponudila šokove na svojem meniju te je utakmica u mirnome tonu bila privedena kraju.

Trener Đukić već tradicionalno je imao zanimljiv osvrt za portal Ženska košarka o svojoj momčadi:

Košarkaško kulturno umjetničko društvo Pula Črnja Tours je ovaj put na zadovoljstvo svoga trenera i predsjednika uspješno apsolviralo izlet u Zadar i  vratilo se doma s pobjedom. Posjet zadarskim morskim orguljama je bio ključ pobjede jer su tamo naštimale nišanske sprave i testirale moj glas koji je ipak na kraju završio sa blagom promuklosti. Odmah večeras počinju pripreme za dvoboj sa tri kralja i to u night klubu Pijetas Julija. Vidjet ćemo jesu li 4 asa jača od 3 kralja i alkarskog momka.” Izvještaj iz Pijetasa još uvijek nismo dobili te ne znamo jesu li 4 asa bila dovoljna ovoga puta.

Briljirala je Lana Pačkovska koja je tokom zimskih praznika pojačala redove Pule (30 koševa). Kod Zadra je Vrsaljko uspjela upisati 20 koševa.

Zadar – Pula Črnja Tours 83:89 (26:15, 18:25, 11:21, 28:28)

Zadar: Oštrić -, Jelenković 6, Dujić 9, Vrsaljko 20, Žugić -, Nikpalj 13, Perica 13, Gardijan -, Mandić 0, Dedić 8, Šolić 14, Prenđa -. Trenerica: Marija Mazija
Pula Črnja Tours: Đukić 6, Pačkovski 30, Perko 5, Franić 4, B. Trehub 0, Hajdin 11, Prugovečki 0, Petrinčić -, Ramljak 16, K. Trehub 17. Trener: Ivan Đukić