Kruno Simon: Apsolutno imamo još rezerve!

Možda sutrašnja utakmica protiv Crne Gore neće biti toliki test ako ne budu prisutni Nikola Vučević i Tyrece Rice, ali Hrvatska će trebati dati više nego dosada ako se želi doći do pobjede.

Zna to i Krunoslav Simon, od kojeg nismo dosad vidjeli pravu partiju na prvenstvu. Nadajmo se da će baš protiv Crnogoraca igrač Anadolu Efesa uhvatiti zalet na prvenstvu:

Ove dvije prethodne utakmice smo igrali s ekipama za koje smo znali da ćemo pobijediti na kraju, no to se pokazalo Hrvatima u svim sportovima, da na kraju nije bilo lako. Treba se okrenuti toj utakmici koja nas čeka protiv Crne Gore. Imaju puno vrhunskih igrača, jednog NBA igrača i sigurno imaju ogromnu kvalitetu. Bit će jako teška utakmica, ali vrijeme je da sutra mi pokažemo svoje pravo lice i da odvedemo tu utakmicu na naš mlin – kaže Simon

Mnogi hrvatski navijači su postali pesimistični nakon slabosti koje smo prikazali protiv Rumunjske i pogotovo Mađarske, ali Simon pak optimistično gleda u nastavak prvenstva:

Apsolutno da ima još rezervi u svim segmentima igre, to se vidi nakon pet minuta svake utakmice. Ali kažem, ove tri utakmice koje nas očekuju do kraja ovog prvog dijela natjecanja će pokazati gdje smo i koja je naša prava snaga. Tek nakon te tri utakmice ćemo zapravo moći reći u čemu smo najslabiji, što nam je snaga i što trebamo popraviti do Istanbula.

Osmina finala sigurna je za Hrvatsku, no susreti protiv Španjolaca i Crnogoraca bitni su zbog poretka u skupini uoči osmine finala. Ipak, Simon se ne opterećuje time i zaključuje:

Prvenstvo je dugo i nije smak svijeta i da izgubimo od Crne Gore ili Španjolske, opet su u onoj drugoj grupi svi podjednaki i opet nema nikakve garancije. Sve će se svesti na tu jednu ili dvije utakmice, a tada odlučuje puno faktora, na neke možeš utjecati, na neke ne.Španjolci su po meni najbolji na ovom prvenstvu. Kad igraš sa Španjolskom je drukčiji mentalitet, nego kad igraš s Mađarima ili Rumunjima. Za mene sada počinje turnir. Plasirali smo se u osminu finala i sada kreće borba.

Photo by: FIBA