Kranj završio četvrti na 3×3 Mastersu u Chengduu i osigurao finale World Toura!

3×3 ekipa Kranja za koje nastupaju riječki košarkaši Siniša Štemberger i Jasmin Perković zauzeli su četvrto mjesto na World Tour Masters turniru u kineskom gradu Chengduu i tako je postalo jasno da idu na finalni turnir ove sezone World Toura u Pekingu.

Nakon što su na prošla dva Mastersa bili zaustavljeni u četvrtfinalu(5. i 8.mjesto), ovaj put Kranj je došao do polufinala i četvrtog mjesta koje im je donijelo 60 bodova, dovoljno da uoči zadnjeg Mastersa u Mexico Cityju s ukupnih 145 boda osiguraju svoje mjesto na World Tour Finalsu u Pekingu. No krenimo redom. U Chengduu Kranj je svoje natjecanje započeo jučer, u skupini D protiv Shenzena i Zemuna. U susretu protiv domaće ekipe Shenzena nisu imali problema – ekipa za koju uz Štembergera i Perkovića nastupaju Boris Jeršin i Mensud Julevič, slavila je protiv Kineza s 22:12. Druga utakmica nudila je puno teži izazov – protivnik je bio treći nositelj iz Srbije koji se ipak pokazao jačim te je slavio s 17:14. Tako je Kranj završio drugi u skupini te ih je u četvrtfinalu čekao poznati rival iz Slovenije – Ljubljana.

Utakmica protiv Ljubljane, koja je već prije osigurala nastup na finalu sezone, bila je čvrsta i nije nudila preveliko odvajanje ekipa koju su konstatno bile u izjednačenoj borbi. Minutu i pol do kraj Kranj je bio u nezgodnoj poziciji jer je gubio 12:10, no odlična obrana i pogoci Jeršina i Juleviča dovode ih do izjednačenja. Prava drama u zadnjim trenucima – Ljubljana zabija za 13:12, ali Kranj koristi challenge i prisiljava suce da pogledaju snimku ne bi li vidjeli jesu li protivnici zapucali prema košu na vrijeme. Ispalo da je ipak nisu, a onda Jeršin zabija za +1, da bi  velikupobjedu 14:12 jednim bacanjem potvrdio Perković.

Slijedilo je onda polufinale protiv još jedne slovenske ekipe – Pirana. Bio je to sličan susret sve dok Kranj nije u 5.minuti poveo 8:5, jer od tada riječko-slovenska kombinacija upada u probleme, Nije ulazilo puno u napadu(3 poena u 4 minute), a druga strana u te 4 minute uspjela je nanizati čak 11 poena i dovele sve pred svršen čin. U zadnjoj minuti Štemberger tricom smanjuje na -2, ali bilo je prekasno te Piran na kraju slavi s 20:15. Taj slovenski tim došao je i do ukupnog slavlja pobijedivši u finalu Zemun.

Razloga za tugu kod Kranja ipak nema – World Tour finale u Pekingu je tu jer su sigurno među prvih 12 ekipa na World Tour renkingu, a ono je na rasporedu 28. i 29. listopada. To bi značilo da će Štemberger i Perković izbivati iz redova Škrljeva u 4.kolu prvenstva kada je na redu gostovanje kod Zadra. No sigurno smo da ni Zelenima neće biti žao kad se doma vrate s ovim lijepim iskustvom i što boljim rezultatom kojeg im želimo!