Kranj ušao u četvrtfinale 3×3 World Tour Finalsa u Pekingu

Iza Siniše Štembergera, Jasmina Perkovića i njihovog Kranja prvi je dan na finalu ovogodišnje sezone 3×3 World Toura  u Pekingu, a jedna pobjeda i poraz učinak je koji ih s drugog mjesta skupine A vode u sutrašnju knock-out fazu.

Na velikom finalu u Kini sudjeluje 12 momčadi, a Kranj, za koji uz dvojicu Riječani nastupaju slovenski igrači Boris Jeršin i Mensud Julevič stigao je kao osmi nositelj marljivim prikupljanjem bodovima na prijašnjim Masters turnirima. Naravno, na velikom finalu nema lakih protivnika, ali prošlogodišnja peta ekipa svijeta nije imala sreće u grupi – dobili su vodeći tim, Novi Sad Al Wahdu te najtežeg protivnika od onih najslabijih ekipa – poljski Krakow.

No da su motivirani ostvariti što bolji rezultat pokazali su već na početku u odličnom susretu protiv Krakowa. Riječko-slovenski četverac odlično je otvorio utakmicu te poveo 6-1 nakon samo dvije minute. Amerikanac Michael Hicks međutim vodi svoju poljsku momčad do povratka u igru te se u drugoj polovici susreta ušlo u borbu koš za koš, no Kranj je uspio uglavnom držati prednost. Kada je Štemberger pogodio dvicu za 13:9 minutu i pol do kraja, činilo se da bi ogled mogao biti gotov, ali Poljaci se nisu dali te postižu dva poena za -2. Ključnim se nakon promašaja Perkovića pokazao ofenzivni skok Jeršina par sekundi prije kojim su Kranjci spriječili goste da imaju priliku otići u produžetak. Pobjedom 13:11 Kranj je tako osigurao prolazak skupine, dok Krakow ide doma nakon poraza u produžecima od Novog Sada rezultatom 22:19.

Slijedila je utakmica protiv starih znanaca iz Novog Sada, momčadi koja je Kranj četiri puta zaredom poslala kući s World Tour finala. Srpska ekipa pod zastavom UAE-a ovoga puta nije mogla ostaviti tako gorak ukus jer je Kranj već osigurao prolazak dalje, ali opet su se pobrinuli da svojim nezaustavljivo uigranim napadom dođu do slavlja. Kranj je poveo 1-0 košem Perkovića na startu i to je bilo to – Novi Sad je vrlo brzo preuzeo inicijativu te na kraju pobijedio s 20:13.

To znači da će Kranj sutra u četvrtfinalu igrati protiv prvoplasirane ekipe grupe C, latvijske Rige. Taj susret na rasporedu je od 11:45 po našemu vremenu.