Kranj u četvrtfinalu završio nastup na 3×3 World Tour finalu

I 3×3 sezona došla je kraju, a Kranj naših Perkovića i Štembergera nije ipak uspio dalje od četvrtfinale te su ovu godinu završili kao osma ekipa svijeta.

Nakon jučerašnjeg drugog mjesta u skupini(pobjeda protiv Krakowa i poraz od Novog Sada), pred Kranjem je bio četvrtfinalni dvoboj protiv Rige, ekipa koja je u dramatičnom raspletu skupine C uspjela u zadnji čas proći dalje, a k tome još doći i na prvo mjesto skupine. Kranj je otvorio utakmicu s 2-0 u prvih minutu i pol, ali zatim je utakmica ušle u čvršće vode gdje ni jedni ni drugi nisu mogli puno pogoditi. Dobra obrana latvijske momčadi držala je Kranj više od dvije minute bez pogodaka, a nakon 5 minuta bilo je tek 3-3 na semaforu. Utakmica je bila u egalu sve do 3 i pol minute do kraja kada Miezis pogađa dvicu za 6-4 Rige, a pokazuje se da je to bio trenutak koji je oslobodio latvijski napad. Uzela je Riga u pravom trenutku inicijativu dok se Kranj i dalje mučio u napadu.

U 9.minuti Riga vodi 9-6, ali onda Štemberger pogađa važnu dvicu za -1. Kada je trebalo zaustaviti Latvijce, oni su nažalost ponovno precizni s dvice za +3. Perković je smanjio polaganjem na –2, Riga nije mogla pogoditi za zaključenje susreta. To je značilo da Kranj ima priliku za odvesti sve u produžetke, međutim Perković je neprecizan iza linije za dva poena te Riga šalje Kranj doma s 11:9.

Perkoviću i Štembergeru, koji se sada vraćaju svojim obvezama sa Škrljevom, ovo je prva sezona na 3×3 World Touru te bi godinu trebali završiti kao 33. i 32. igrač svijeta, što ih čini dvojicom najboljih hrvatskih 3×3 igrača trenutno. Iako su sigurno željeli više na finalu sezone, ovo je odlična najava za sezone pred njima u kojima ih se nadamo vidjeti.

U finalu će o novom prvaku odlučivati dvije srpske ekipe – Zemun, koji je izbacio prošlogodišnje šampione Ljubljanu, te vodeću ekipu svijeta Novi Sad Al Wahdu.

Photo by:FIBA