Košarkaški kamp KSPGŽ Delnice 2017.

Već 5 godinu zaredom Košarkaški savez PGŽ organizira pozivni kamp za mlade igračice i igrače. Lokacija kampa su Delnice sa svojim predivnim položajem i uvjetima kakvi se samo poželjeti mogu. Djeca su smještena u hotelu Risnjak, a treninzi se održavaju u gradskoj dvorani i na „klizalištu“ – multifunkcionalnom sportskom centru odmah do hotela Risnjak.

Ove godine kamp je organiziran za djecu godišta 2003.i 2004. koji su trenirali u 2 grupe – starija grupa pod vodstvom trenera Musića i Šveca (KK Kvarner 2010), a mlađa pod paskom trenera Tončinića (Kastav) i Kuharića (Kraljevica).

Stariju grupu (2003.) činili su igrači Sablić, Veršić, Gašparac, Rakuljić, Marjanović (Kvarner 2010), Pepelar, Rajković, Ćošić, Šorić (FSV), Filipas, Lovrečić, Salković (Cres), Bezić, Banašin (Kastav), Volarević (Opatija) i Marijan (Krk).

Mlađoj grupi su priključene i 3 cure – Orešković, Ožbolt i Samardžić (FSV), te dječaci: Butorac (Crikvenica), Blažević, Dlačić, Bosnić (Cres), Jelušić, Turk, Ujević-Bajivić, Volčanšek (Kastav), Bart (Kvarner 2010), Matić, Ivančević, Starčević, Paulić (FSV), Holjar (Rab), Mance (Kostrena) i Čondrić (Krk).

Treninzi se održavaju 2 puta dnevno u trajanju od 2 sata + individualni program po želji između 2 treninga. U sredini kampa jedno popodne rezervirano je i za bazen koji se nalazi u sklopu gradske dvorane/centra.

Ove godine moto kampa je bio „I can score“. Intencija programa je bila da pomogne igračicama i igračima da razviju i usavrše vještine igre 1 na 1 potrebne da bi bili uspješni na utakmici. Tako su teme kampa (sadržaji i vježbe) bili: rukovanje loptom, tehnika šuta, preciznost i šuterski rang, post tehnike, završeci na koš – prodori, rad nogu sa i bez lopte, te čitanje obrane na vanjskim pozicijama. Osim toga, cilj kampa je bilo i usavršavanje i unaprijeđivanje suradnje 2 igrača – igra bez lopte: daj i utrči, spacing i igra prodora, blok od lopte.

Posebnost kampa je podjela kampera u natjecateljske grupe, koji se natječu u košarkaškim elementima i igrama (1 na 1, 3 na 3, 5 na 5), ali i u raznim drugim igrama koje su organizirane u parku pokraj hotela (disc golf, timski rad – „gusjenica“, „provalnik“, „piramida“, borbene vještine, kao i nogomet)  ili u učionici – konferencijskoj sali (igra pantomime, igra asocijacije), i to u slobodno vrijeme djece. U konferencijskoj sali se također svaku večer održavaju sastanci sa ciljem analize dana, ali i sa teoretskim treningom uz pomoć radnih bilježnica koje svaku godinu osmišljava trener Eugen Tončinić.

Tako su ove godine kamperi podijeljeni u 4 grupe sebi nadjenuli imena: Pire, Lidl, Zen majstori te Zaza i ekipa. Poslije neizvjesne borbe u svim igrama pobjedu je odnijela ekipa Zen majstori.

Na kampu vlada radna i natjecateljska atmosfera, ali isto tako i druženje igrača i trenera, kojima se često u dnevnim posjetama pridružuju i ostali treneri klubova naše županije.

Kamp je i ove godine potvrdio kako u Primorsko-goranskoj županiji ne nedostaje potencijala i igrača za visoke domete. Ukoliko igrači sa ovoga kampa prenesu u svoje klubove i treninge ono što su u Delnicama čuli i naučili, napredak sigurno neće izostati.