Košarkaši Glavoča viceprvaci Hrvatske!

Dečki iz OŠ Zvonko Car pod kodnim nazivom Glavoč su ostvarili fenomenalan uspjeh prošloga tjedna na državnoj završnici (5. i 6. razred) u Vinkovcima osvajanjem drugoga mjesta!

Nakon što su u stilu odradili državnu poluzavršnicu, uzdanice trenera Kozlevčara su se našle na Final Foru u Viknovcima gdje su ih dočekale osnovne škole Savski Gaj („Gaj“) iz Zagreba, Šimun Kožičić Benja(Brodarica“) iz Zadra te Jagoda Truhelka („Jagode“) iz Osijeka. Njihov suparnik u polufinalu je bila momčad Jagode.

Crikveničani nisu imali većih problema u savladavanju prvoga protivnika na turniru te su tako u finale ušli s pobjedom 38-25. U drugoj utakmici kao pobjednici su izšali košarkaši Brodarica te je veliko finale moglo započeti. U veoma uzbudljivom finalu činilo se da će košarkaši Glavoča doći do toliko željenoga pehara, ali su ostali bez koncentracije u posljednoj minuti susreta što je rezultiralo izjednačenjem te odlaskom u produžetke. U izjavi danoj za Crikva.hr, Kozlevčar je detaljnie opisao završni period susreta.

U zadnjoj minuti utakmice vodili smo 5 razlike, no tada radimo nepotrebne greške poput koraka, izgubljenih lopti, krivih dodavanja te neracionalnog napada. Sve to koštalo nas je pobjede u regularnom dijelu. Uz sve te možemo reći “gluposti“, uspjeli smo doći do produžetaka gdje osam sekundi prije kraja imamo vodstvo od tri razlike i imamo posjed lopte. No, slijedi filmski završetak koji nažalost ne ide u našu korist. Krivo izvodimo loptu, činimo namjeran faul, a potom i blago rečeno neshvatljiv pokušaj oduzimanje lopte i ispadanje u obrani, pa Zadrani pogađaju tricu za izjednačenje. Nakon šoka zbog izjednačenja slijedi naše loše izvođenje lopte koju poklanjamo Zadranima koji to koriste za šut u zadnjoj sekundi i pobjedu od 43:41″

Međutim, ovaj nevjerojatni zavšetak finala ne može sakriti što su sve ovi dečki iz maloga grada postigli. Iako možda ostaje žal za zlatom, sigurni smo da će se sljedeće godine momčad Glavoča vratiti još jača i iskusnija na košarkaške parkete.

Trener Kozlevčar zaokružio je cijelu školsku sezonu pogledom u budućnost:

Vesele nas nadolazeća vremena gdje osim rezultata sada imamo i brend košarke u našem gradu. Košarkaši tiho i prije svega radom i odricanjem pokazuju istinsku ljubav prema sportu i podsjećaju nas na zaboravljenu izreku “što to znači biti sportaš“. Dečki su pravi primjer i zaista čitav grad treba biti ponosan na njih. Čestitke nam stižu iz cijele Hrvatske i inozemstva i to nas hrani da sada više nego ikad radimo za najsjajniju i najljepšu medalju. Zaslužili smo je.”

Nema smisla nikoga posebno isticati nego se na kraju ove sezone jednostavno treba nakloniti ovim dečkima te im poručiti da ih još mnogobrojna natjecanja čekaju da ih pokore!

Momčad:
Lovro Marčelja, Luka Martinović, Beppe Tomas, Frane Butorac, Robert Maravić, Paolo Latin, Bruno Vilušić, Andro Blažević, Marko Dragičević, Ivan Vilušić, Jan Matić i Erduan Alija.

Voditelji i trener: Rešad Mujkanović i Krešimir Kozlevčar

Rezultati:

Polufinale:
Glavoč  – Jagode 38-25

Finale:
Brodarice  -Glavoč 43-41 (produžeci)

Konačni poredak:
1. OŠ Šimuna Kožičića Benje („Brodarica“) Zadar
2. OŠ Zvonka Cara („Glavoč“) Crikvenica
3. OŠ Savski Gaj („Gaj“) Zagreb
4. OŠ Jagode Truhelke („Jagode“) Osijek

Photo by: Crikvenica.hr