Kokoškov ipak odlazi s mjesta izbornika Slovenije

Goran Dragić se nadao da će ostati na čelu, ali izbornik Slovenije i definitivno jedan od najzaslužnijih faktora za povijesno zlato Slovenije, Igor Kokoškov odlučio je reći zbogom reprezentaciji.

U intervjuu za EuroHoops  Kokoškov je jasno rekao da njegov ostanak za kormilom europskog prvaka jednostavno nije opcija:

Nemoguće je da ostanem trener. Novi FIBA-in kalendar je nešto što utječe na igrače i trenere, nažalost je to tako. Za mene ovo nije bio posao, već zabava i užitaka, bio mi je užitak biti dio jedne reprezentacije i imati priliku trenirati je- rekao je Kokoškov i dodao da se nada da će problem novog sistema kvalifikacija za SP biti bolje riješen.

Kako sada stvari stoje, niti igrači iz NBA-a i Eurolige neće biti na raspolaganju reprezentacijama u kvalifikacijama koje će sada održavati po uzoru na one u nogometu, a termini su uglavnom tijekom same sezone. Tako da ipak nije bilo realno da Kokoškov, koji je pomoćni trener u Utah Jazzu, ostane izbornik Slovenije kada u kvalifikacijskim terminima mora biti u svome klubu. Sada na Luki Dončiću ostaje misija da kao vođa ostavi Sloveniju u europskom i svjetskom vrhu nakon odlaska Dragića i Kokoškova iz reprezentacije.

Photo by:FIBA