Kastav u užarenoj atmosferi uzvratio Kvarneru za poraz u juniorskoj regionalnoj ligi

Nije dugo trebalo Kastavcima da uzvrate Kvarneru za poraz u regionalnoj juniorskoj ligi. U fenomenalnoj atmosferi su na domaćem terenu uzeli dramatičnu pobjedu nad Kvarnerom u zadnjim trenucima igre.

Nošen vatrenom podrškom s tribina, Kastav je agresivno ušao u susret serijom 8-3. Jaki presing na polovici Kvarnera se tako odmah isplatio jer je natjerao goste na mnoge pogreške. Međutim, par promašaja u napadu i Kvarner se budi te na krilima Miletića i Cvitkovića radi seriju 6-0 te dolaze do vodstva. Do kraja četvrtine igralo se koš za košem, ali ipak je Kvarner bio spretniji pod košem te tako ubačajem Gustovarca uzimaju minimalno prednost od pola koša, 14-15. Domaćin je pokušao vratiti vodstvo do kraja četvrtine, ali ruka ih nije slušala.

Drugu četvrtinu je u stilu otvorio Antunović zakucavanjem za 14-17. Nije samo na tome stao nego je već u sljedećem napadu povukao tricu te je doveo Kvarner na +6, 14-20. Kastav se na vrijeme probudio te je ubrzo koševima Marelje i Rogovića došao do minimalnog zaostatka od -2. Tada se događa tehnička za Kastav, što je razjarilo tribine, ali nije omelo Brajdića da ubaci dano slobodno bacanje. Nastavilo se igrati koš za košem, ali polako je inicijativa počela prelaziti u ruke igrača Kastva. Požrtvovna obrana te efikasniji napad odveo je Kastav u mirnije vode pred kraj poluvremena s rezultatom 34-31.

Gustovarac je odmah vratio stvari na početak u trećoj četvrtini svojom tricom (34-34). Kvarner je sve više i više počeo koristiti razliku u centimetrima te je bez većih problema kontrolirao skok, što je rezultiralo s nekoliko lakih poena. Antunović je bio motor gostiju te Kastav nije imao rješenja za njega. Prvo je sam napravio seriju od 5-0 (36-41), da bi nedugo poslije toga opet preuzeo teret napada na svoja leđa te zaredao s čak devet koševa (49-52). Kod Kastva je u svakom trenutku netko iskakao kada je trebalo (Barnjak, Kusturin, Bešić) te je tako zahvaljujući kolektivu držao korak za Kvarnerom. Međutim, u zadnjoj minuti susreta košarkaši Kvarnera su uspjeli napraviti seriju 6-0 te otići na kratki odmor s +7, 53-60.

Nastavio je Kvarner u istom ritmu u zadnjoj četvrtini te se činilo da će komotno privesti utakmicu kraj (+9, 53-62). Međutim, tada se događa prijelomni trenutak susreta. Benković krade loptu te polaže za 55-62. Diže tribine na noge te ujedno pokreće napad Kastva. Barnjak i Bešić su ubrzo svojim koševima anulirali prednost Kvarnera, koji je dvije minute prije kraja ostao sa samo jednim poenom prednosti, 66-67. Tada na scenu stupa opet Antunović, koji odvodi goste na +2. U sljedećem napadu domaćini gube loptu te su svi bili na iglama. No, Cvitković ne koristi danu priliku te poklanja Kastavcima priliku da izjednače, što i rade novom tricom Bešića – 69-69. Gosti opet ne koriste svoj napad te se cijela utakmica svela na jednu loptu. Kastav namješta loptu Benkoviću, koji ulazi sredinu te pobjednički pogađa svoj skok-šut za 71-69. Tribine su eruptirale u veselju jer su znale da je on upravo pogodio šut za pobjedu.

Kvarner je u zadnjem napadu namjestio akciju za Brajdića na trici, ali lopta se odbila od obruča te je slavlje domaćina moglo započeti!

Kastavci su u ovoj utakmici imali veliki motiv jer ih je došao gledati suigrač, Matija “Snajper” Katalinić te su njemu posvetili ovu vrlo emotivnu pobjedu. Barnjak i Benković su s 15 koševa predvodili Kastav, dok je kod Kvarnera dominirao Antunović s 25 ubačenih koševa.

El Classico u cijelosti možete pogledati ovdje.

KK Kastav – KK Kvarner 2010 71-69 ( 14-15, 20-16, 19-29, 18-9)

KK Kastav : Kusturin 5, Lopar, Bešić 9, Barnjak 15, Benković 15, Marelja 2, Mandičić 12, Rogović 6, Ratko 5

KK Kvarner 2010 : Marinčić, Debelić 3, Antunović 25, Delpin 5, Vucić 7, Cvitković 12, Miletić 2, Brajdić 10, Gustovarac 5, Klasan 0, Šibenik