Karlovac ostao kratak za jedan koš protiv Bosca

Karlovac ostao kratak za jedan koš.

Katastrofalno je krenula utakmica po Karlovac. Bosco je na krilima Mandića i Gilberta radio sve što je htio u napadu što je u kombinacji s anemičnim napadom domaćina mirisalo na katastrofu već na samome početku susreta. Uostalom, rezultat nije pružao previše mjesta za optimizam (12-29). Međutim, već u drugoj četvrtini se Šanac počeo dizati na obje strane terena prvenstveno zahvaljujući Sanjinu Legoviću koji je ubacivao u drugoj četvrtini sve što mu se nudilo. Karlovac tako radi seriju 18-7 (30-36), ali kada se činilo da će se vratiti u egal, Bosco ponovno bježi na +15, 33-48.

No, ono što nisu uspjeli u drugoj četvrtini, karlovački košarkaši rade u trećoj četvrtini. Sada Češković pali motore te ubacuje, pazite, 23 koša u jednoj četvrtini. Bosco na to nije imao odgovora te je mogao samo slegnuti ramenima nakon odigranih deset minuta akcije s obzirom da je semafor pokazivao 65-65.

Početkom zadnje donice Bosco radi seriju 12-4 (69-77) te se činilo da Karlovčani ponovno gube kontrolu nad utakmicom, Lipak i Josipović vraćaju susret u egal pred zadnje tri minute susreta (78-77). Počelo se igrati koš za košem te se činilo da drama nikad neće završiti, ali Bosco se uz malo sreće ipak potrudio da susret završi u zadanome vremenu. U zadnjih 30 sekundi susreta ušlo se rezultatom 85-85 te se bez prevelikog opisivanja može reći da je presudila trica Gilberta za 85-88. Poslije toga je Češković zabio dva slobodna bacanja za Karlovac, ali Divić za Bosco odmah zabija novo slobodno bacanje za konačnih 87-89. Josipović i Panjević su pokušali zabiti za izjednačenje još, ali lopta jednostavno nije htjela ući u zadnjih 10 sekundi igre.

Matija Češković završio je susret s 30 koševa za Karlovac, dok je u pobjedničkim redovima najbolji bio bivši igrač Karlovca, Dominic Gilbert, s 24 koša.

Karlovac Šanac – Bosco (12-29, 21-19, 32-17, 

Karlovac Šanac: Češković 30, Legović 13, Panjević 5, Tomić 6, Josipović 14, Lipak 12, Mileta 7, Škrtić , Požar , Mataković
Bosco: Bubalo 22, Kuga 2, Milatić 8, Mandić 23, Gilbert 24, Tušak , Sušac , Božić  , Jošić , Perković , Divić  10, Stipanović

Photo by: KK Karlovac Šanac