Karlo Žganec: Moramo energetski odgovoriti Megi

Hrvatski prvak nada se prolasku u finale Superkupa ABA lige.

Nakon jučerašnjeg ispadanja Cibone iz Superkupa, Hrvatska je ostala na jednom predstavniku – KK Cedeviti. Hrvatski prvak bez većih je problema preskočio FMP te će sada na noge Megi Bemax koja je za ulazak u polufinale nadjačala Igokeu. Za klupske stranice je centar Karlo Žganec dao par izjava o odigranome susretu te o onome što ih čeka u petak. Mladi Žganec prvo je dao kratak komentar o pobjedi svoje momčadi:

Slična utakmica se protiv FMP-a i očekivala. Priključila su nam se trojica igrača iz reprezentacije, s tim da Ramljak još nije igrao. Još se upoznajemo jedni s drugima. Na početku je bilo malo nervozno, no poslije smo napravili razliku, držali je, a na kraju i povećali.”

O Megi Bemax je Karlo Žganec imao samo riječi hvale:

Oni su sigurno mlada ekipa željna dokazivanja, s puno mladih talentiranih igrača. Svake godine igraju sličnu agresivnu košarku u oba smjera i s puno energije. U tom aspektu moramo im energetski odgovoriti.”

Međutim, Žganec vjeruje da je Cedevita kvalitetnija momčad te da ako budu slušali upute svojega trenera da pobjeda ne bi trebala biti upitna:

“Ako odigramo ono što se od nas očekuje i što trener traži, da odigramo timski i da odigramo bolju obranu nego što je to bila u prvoj utakmici. To su stvari na kojima se trebamo bazirati, a onda će u napadu sve doći na svoje.

Utakmica je na rasporedu u petak u 18:45.

Photo by: KK Cedevita