Kadetkinje FSV-a otvorile WABA ligu s dva poraza

kadetkinje-fsvZapočela je regionalna kadetska liga (WABA U-17) u kojoj se od ove sezone natječu i kadetkinje FSV-a. Na prvom turniru ovog vikenda cure iz FSV-a u Zagrebu su odmjerile snage s domaćom Trešnjevkom i mađarskom Akademijom Ratgeber te u oba susreta doživjele uvjerljive poraze.

72:19 završio je susret Trešnjevke i FSV-a u kojoj su riječke košarkašice, među najmlađima u ovom natjecanje, bile jednostavno bez ikakve šanse da ugroze jedne od glavnih favoritkinja WABA lige. Protiv Akademije Ratgeber igračice trenera Marina Mijaljevića pružile su nešto veći otpor, no razlika koju su Mađarice napravile u prvoj i trećoj četvrtini bila je prevelika da bi im se došlo blizu te je na kraju završilo porazom 41:78. FSV su predvodile Linda Grbčić s 10 poena  i 4 asistencije te Josipa Tuftan s 9 poena i 15 skokova. Kod Mađarica najbolja je bila Kovacs s 16 poena i 5 skokova.

FSV se sada okreće gostovanju u Banji Luki gdje će se susresti s Jedinstvom BHT i Feniksom, a mi mi želimo puno sreće pa se na kraju možda omakne i poneka pobjeda iako naravno prva sezona u ovako jakom natjecanju nema nikakav rezultatski imperativ.

Trešnjevka-FSV 72:19

FSV-Akademija Ratgeber 41 : 78 (5:33,15:17,4:20,17:8)

FSV: Bičanić, Miani 1, Grbčić 10, Mrvić 4, Šimić 4, Leoni 4, Klasan -, Grgurina, Krivokuća 2, Tuftan 9, Kajfeš, Čubić 3