Kadeti Pazina četvrti na memorijalnom turniru Denis Špika

U Zadru je ovog vikenda održano 20. izdanje memorijalnog turnira Denis Špika u čijem su kadetskom dijelu nastupili i mladi igrači Pazina.

Pazin, koji je prošle godine zauzeo 6.mjesto, se našao u jakom društvu uz ABC Zadar, ŠK Dražen Petrović, Zadar, Cibonu, Cedevitu, Split i organizatora turnira Sonik Puntamiku. U četvrtfinalu su Pazinjani bili spojeni sa Splitom te su uspjeli doći do velike pobjede nad viceprvacima Hrvatske – svladali su Split sa 79:70. Ipak, pomoći nije bilo u polufinalnom susretu gdje se na putu igrača Darija Lukšića i Tanje Ančić ispriječila Cibona koja je bila bolja s velikih 101:66. Cibona je na kraju i slavila na turniru, dok je Pazin u borbi za treće mjesto dočekala Cedevita te je istarska momčad ponovno morala priznati poraz(88:69) i tako na kraju zasjesti na četvrto mjesto. U prvoj petorci turnira našao se jedan igrač Pazina – Gvido Guštin. U juniorskom dijelu turnira slavila je također Cibona.

Turnir u Zadru uvod je u ono što nas čeka krajem mjesece u Pazinu – naime od 29.9. do 1.10. čeka nas 13. memorijal Marijana Salamun Salko na kojem će uz domaćina sudjelovati Cedevita, Crvena Zvezda i Perugia.