Kadeti FSV-a, Pazina i Pule 1981 spremno dočekuju svoje poluzavršnice PH-a

Od 16.-19.03 održat će kadetske poluzavršnice u Bjelovaru (Skupina A) te u Splitu (Skupina B). Našu regiju Zapad predstavljat će FSV, Pula 1981 te Ghia Staff Pazin

FSV

Kadeti FSV-a već su prvim mjestom u regiji opravdali svoja očekivanja ako se pita njihovog trenera, ali to ne znači da oni ne gaje nikakve ambicije na nadolazećoj poluzavršnici PH-a.

Šarčević, FSV: “Prvi cilj je uopće bio plasman na poluzavršnicu  među tih 16 ekipa jer je konkurencija u regiji dobra i velika te se svi natječu za isto, znači borba za taj top 16. Budući da smo to izborili, nemamo nekih ciljeva ili ambicija, prva stvar nam je dati sve od sebe, biti zadovoljni sa sobom, predstaviti klub, regiju i grad u najboljem mogućem svjetlu da se kasnije možemo pogledati međusobno. Sad, kako će to rezultirati, to ćemo vidjeti u ova četiri dana.”

Ekipa FSV-a obračunat će se sa svojim protivnicima u Bjelovaru (Skupina A). Tamo će ih u prvoj fazi dočekati Belišće, Zadar i Mladost. Šarčević se ne zamara previše suparničkim ekipama nego želi da fokus bude na ekipi FSV-a, jer želi da njegova ekipa kroji svoju sudbinu.

O ekipama ne znamo puno, znamo gdje idemo i s kim igramo, znači u Bjelovar i igramo s ekipama Mladosti, Belišća i Zadra. Ne bavimo se sad previše protivnicima nego više sobom, pažnju posvećujemo sebi i onome što nas interesira, a onda ćemo to pokušati prenijeti na teren, dok o ishodu utakmica ima više faktora koji odlučuju. Mi smo sigurno jedan od njih i sigurno ćemo dati veliki doprinos tome. Što se tiče motiva, naravno da nam je kao sportašima motiv pobjeda, borba za najbolja mjesta i ostalo tako da nećemo izostati sa svojim motivom, ciljem i ambicijom.”

FSV poluzavršnicu otvara sutrašnjim dvobojem protiv Belišća u 14:00. U petak je na rasporedu susret protiv Zadra u 16:00, dok će sljedeći (nadamo se ne i zadnji) dvoboj biti onaj protiv Mladosti u subotu u 13:00.

Ghia Staff Pazin

Dario Lukšić, trener kadeta Pazina, zna što ga čeka u Splitu te sigurno ne planira doći pred svoje protivnike s bijelom zastavom.

Lukšić, Ghia Staff: Dakle nalazimo se u skupini gdje je favorit sigurno Cibona, jedna jaka ekipa Slavonskog Broda, i sad još ne znamo rezultat između Šibenika i Adriatic Splita tko se plasirao kao četvrti (op.a. ipak Adriatic na kraju). Što se tiče očekivanja, sigurno da ne idemo dolje na vikend nego ćemo probati napraviti što bolji rezultat. Sa svim tim ekipama već smo igrali u mlađim kategorijama, recimo Cibona sigurno odskače jednostavno radi toga što ima veće mogućnosti u rotaciji, ali sigurno nismo bez šanse. Nas su pojačala dva dečka iz Stoje tako da imamo malo širu rotaciju sada. Slavonski Brod ima jednog super jakog igrača kojeg moramo limitirati, također limitirati njihovu trku i šut te mislim da smo tu u prednosti. Znam da Adriatic igra već onako seniorsku košarku, igraju picka na vrhu ili sa strane i tako formiraju svoj napad.  

Pazin je završio na drugom mjestu u regionalnoj ligi te Lukšić smatra da su dvoboji unutar nje bili odlična priprema za ono što ih čeka.

“Inače, sama završnica gdje smo morali napravit pravi podvig i pobijediti tri zadnje utakmice u toj međužupanijskoj ligi bila je vrlo napeta. Bili smo malo skloni ozljedama, ali smo se složili, tri pobjede među malo jačim protivnicima nas je zasigurno pripremilo za nove oglede. Nije bilo lako Kastav pobijediti kad je biti ili ne biti za otići na državno prvenstvo.”

Na kraju krajeva, Lukšić zna da dolaze iz male sredine te da je jedino sigurno da će njegovi dečki dati sve od sebe, a rezultat koji bude, bit će.

” Mi nismo bez izgleda, imamo šanse, ja vjerujem u svoje dečke, a ako ne ostvarimo uspjeh nema veze. Dolazimo iz malog grada i sredine, sve što napravimo je OK. Sve ćemo vidjeti u sutrašnjoj utakmici, kako ćemo to odigrati i otvoriti turnir. Ja očekujem plasman među prva dva u skupini. Idemo se natjecati, dati sve od sebe i idemo na rezultat. Nećemo tu prikazivati neku ljepotu nego idemo probati napraviti rezultat pa što bude.”

Ghia Staff svoj prvi susret ima sutra u 17:00, gdje će se obračunati sa Cibonom. Onda im slijedi susret u petak protiv Slavonskog Broda 1946 (14:00). Zadnju utakmicu u grupnoj fazi odradit će u subotu protiv Adriatica s početkom u 14:00.

Pula 1981

Pula 1981 se na poluzavršnicu plasirala kao treća ekipe regije Zapad, ali to ne znači da kadeti Pule 1981 neće imati ništa za reći. Sportski direktor Puljana Leo Krizman smatra da je sam plasman u Split kruna njihove već odlične sezone te ujedno i nagrada za rad u omladinskom pogonu. 

Krizman, Pula 1981:”Odlazak na Poluzavršni turnir Prvenstva Hrvatske lijepa je nagrada za naše kadete, koji iza sebe imaju odličnu sezonu u Regionalnoj ligi, te za Košarkaški klub Pula 1981 kojem je omladinski pogon bitan u identičnoj mjeri kao i seniorska ekipa, konkretnije, u samom je centru jednog dugoročnog plana.”

Iako imperativa nema, Krizman je uvjeren da momčad Pule nekome može pomrsiti račune.

“U Split putujemo bez rezultatskog imperativa, ali odlučni da odigramo kvalitetne utakmice protiv jakih protivnika i da pomrsimo račune papirnatim favoritima. Ekipa je kompletna, jedino Sandro Kajtazović ima problema s koljenom, no vjerujemo da će do prve utakmice biti spreman. Trener Siniša Žarić na raspolaganju će imati i Marka Veljkovića iz KK Stoje, koji nas je pojačao za vrijeme trajanja turnira.”

Pula će svoju poluzavršnicu otvoriti protiv domaćina točno u 13:00. U petak ih čekaju kadeti Zagreba u 10:00, a završni dvoboj grupne faze odigrati će u 9:30 protiv Dubrave.

Redakcija Basketara može im poželjeti samo puno sreće te da nam već sutra dođu dobre vijesti!

Raspored.

Bjelovar (Skupina A):

Četvrtak 16.03.:         GRUPA 2

                                14:00 KK FSV – KK Belišće

                                16:00 KK Zadar – KK Mladost 

                                GRUPA 1

                                18:00 KK Cedevita – KK Borik – Ribola Kaštela (Pobjednik)

                                20:00 KK Dubrovnik – KK Bjelovar

 

 

Petak 17.03.:             GRUPA 2

                                14:00 KK Belišće – KK Mladost

                                16:00 KK FSV – KK Zadar

 

                                GRUPA 1

                                18:00 KK Borik – Ribola Kaštela (Pobjednik)– KK Bjelovar

                                20:00 KK Cedevita – KK Dubrovnik   

                               

Subota 18.03:            GRUPA 2

                                11:00 KK Zadar – KK Belišće

                                13:00 KK Mladost – KK FSV    

                                GRUPA 1

                                15:00 KK Dubrovnik – KK Borik – Ribola Kaštela (Pobjednik)

                                17:00 KK Bjelovar – KK Cedevita

Nedjelja 19.03.:        

11:00 Polufinale 1: Prvoplasirani GRUPA 1 – Drugoplasirani GRUPA 2 

13:00 Polufinale 2: Drugoplasirani GRUPA 1 – Prvoplasirani GRUPA 2 

Split (Skupina B):

Četvrtak 16.03.:         GRUPA 3

                                13:00 KK Split – KK Pula 1981

                                15:00 KK Dubrava – KK Zagreb        

                                GRUPA 4

                                17:00 KK Cibona – KK Ghia Staff

                                19:00 Adriatic – KK Sl. Brod 1946

 

Petak 17.03.:             GRUPA 3

                                10:00 KK Pula 1981 – KK Zagreb

                                12:00 KK Split – KK Dubrava

                                GRUPA 4

                                14:00 KK Ghia Staff – KK Sl. Brod 1946

                                16:00 KK Cibona – Adriatic

                               

Subota 18.03:            GRUPA 3

                                09:30 KK Dubrava – KK Pula 1981

                                11:30 KK Zagreb – KK Split    

                                GRUPA 4

                                13:30 Adriatic– KK Ghia Staff

                                15:30 KK Sl.Brod 1946 – KK Cibona

Nedjelja 19.03.:        

11:00 Polufinale 3: Prvoplasirani GRUPA 3 – Drugoplasirani GRUPA 4 

13:00 Polufinale 4: Drugoplasirani GRUPA 3 – Prvoplasirani GRUPA 4