Juniori Kvarnera svladali Kastav u pravom košarkaškom klasiku

U derbiju regionalne juniorske lige, pred punom dvoranom Nafta susreli su momčadi Kastva i Kvarnera 2010 te nam pružile pravu košarkašku poslasticu.

I jedna i druga momčad krenule su tvrdim obranama u susret, a tek nakon 2 i pol minute polaganjem Sandra Antunovića Kvarner dolazi u 2:0 vodstvo. Antunović je ubrzo zabio još dva poena, dok je za Kastav uzvratio Dorian Benković. No Kastavci nisu računali na uragansku 11-0 seriju sjajnog Kvarnera koju je tek prekinuo Josip Barnjak svojom prvom tricom. Odgovorio mu je brzo s druge strane Antunović koji je pokazivao da može zabiti sa svih pozicija. Iako je Kvarner i dalje imao dobru realizaciju, do kraja četvrtine Kastav se nošen podrškom navijača uspio približiti i smanjiti rezultat na -7.

Kvarnerov Dominik Brajdić svojim je poenima otvorio drugu dionicu, no nišanske sprave namjestio je i Benković i suigrači te su se oni brzo približili na -3. Borba na terenu postala je zaista žestoka što je odgovoralo Kastavcima koji nakon poena Barnjaka i Benkovića dolaze do svog prvog vodstva. Igralo se od tada koš za koš, ali i s dosta prekršaja što pokazuje koliko su momčadi željele pobjedu nad svojim rivalom. Dok je Barnjak započinjao svoj odličan dan, Kvarneraši su se par napada ispromašivali za tri, ali su ih ofenzivni skokovi tada držali u igri da ne zaostanu za protivnicima. Pogocima Zvonimira Klasana i Brajdića riječka ekipa ipak odlazi s +4 prednošću na 15 minuta predaha.

Roko Delpin za Kvarner i Edi Bešić za Kastav poenima otvaraju drugo poluvrijeme koje je počelo efikasno za obje ekipe. Ni jedni ni drugi nisu se dali te je svatko od 200-tinjak gledatelja mogao uživati u zanimljivoj košarci. Na polovini treće dionice Kastav je nakon fanatične obrane i brzih kontri došao do vodstva 53:51 što je oduševilo kapetana kastavskih seniora Marina Miletića i ostale navijače. Nastavilo se igrati u ubitačnom tempu, suigrači u seniorima Kvarnera Barnjak i Antunović razmjenjivali su pogotke, a Kvarner u zadnjih 10 minuta ipak ulazi s minimalnom prednošću. 

Početak četvrte četvrtine ne donosi ništa novo za Barnjaka koji nastavlja zabijati, a i svi ostali na terenu izgledali su nevjerojatno energično. Jasno, atmosfera je postala nabijena, sudačke odluke komentirale su se na terenu i izvan njega, a sve nas je to uvodilo u interesantan završetak. Dobra obrana i skok u napadu bili su ključ odlaska Kvarnera na plus četiri 4 i pol minute prije kraja. Kastav se i dalje odlično držao, ali im je falilo malo preciznosti.

Nakon trice Luke Vucića i jednog pogođenog bacanja Delpina Kvarner je otišao na +7. Međutim, Benković vraća nade svojoj ekipi nakon polaganja, a onda se ponovno ukazuje maestralni Barnjak sa svojom tricom. Minuta do kraja-78:77 za Kvarner koji promašuje napad te daje priliku Kastvu za vodstvo. Barnjak ide na liniju slobodnih bacanja te… pogađa oba za vodstvo. Ali onda, odjednom se ukazuje Ante Toni Debelić koji pokazuje clutch klasu i zabija svoju jedinu, ali vrijednu tricu za vodstvo od dva razlike. Domaćini su stisnuli goste u njihovom sljedećem napadu te oduzeli loptu, a Vucić je nepogrešiv kod slobodnih te dovodi klub do pobjede 83:79.

Fantastičan je bio timski učinak Kvarnera 2010. Antunović i Brajdić imali su po 18 poena, dok su jako dobri bili Vucić sa 17 i Delpin s 13 poena. Barnjak se našao u pomalo čudnoj situaciji u utakmici protiv kluba za čiji seniorski pogon igra, no to ga nije spriječilo da zabije 37 poena. Odličan je bio i Benković s 21 poenom, no ovaj dinamičan dvojac nije bio dostatan da se dobije Kvarner. 

A zahvaljujući upravi i roditeljima igrača KK Kastav kojima se zahvaljujemo ovim putem, možete pogledati u cijelosti ovu izvrsnu košarkašku predstavu.

KK Kvarner 2010 – KK Kastav 83-79 ( 19-12, 23-26, 20-23, 21-18)

Kvarner 2010: Marinčić, Debelić 3, Antunović 18, Delpin 13, Cvitković, Vucić 17, Miletić 7, Brajdić 18, Gustovarac, Šibenik, Klasan 7. Trener: Hrvoje Radanović

Kastav: Kusturin 2, Lopar, Bešić 10, Barnjak 37, Benković 21, Marelja, Mandičić 0, Rogović 0, Mandekić 0, Ratko 9. Trener: Eugen Tončinić