Josipa Zovko iz FSV-a odlazi u Ragusu

Prošlogodišnja članica riječkog FSV-a Josipa Zovko postala je uz Karlu Kalajžić i Anu Tomičić nova igračica dubrovačke Raguse.

27-godišnja Zovko u prošloj sezoni bila je jedna od iskusnijih u mladom sastavu Marina Mijaljevića, a za FSV, koji je bio četvrti u skupini B A-2 lige, bilježila je 13.2 poena u 10 utakmica. Sada je potpisala za Ragusu, treći sastav hrvatskog prvenstva prošle sezone, za koju je igrala već u sezoni 2013./14. Splitska krilna igračica u karijeri je još igrala za Split, Croatia 2006, BiH ekipu Čelik i riječki Kvarner, s kojim će se Ragusa sučeliti u prvom kolu nove sezone Prve lige.

U Ragusi su za sljedeću sezonu osigurali usluge još jedne povratnice, Ane Tomičić, 23-godišnjakinje koja se vraća u svoj matični klub nakon tri godine igranja u Splitu. Za Split je Tomičić prošle sezone bilježila 6.1 poena i 5.2 skok. U klub je stigla i bivša igračica Omiša, Karla Kalajžić. 25-godišnja košarkašica koja igra na bekovskim pozicijama u omiškom dresu prošle je sezone postizala 19.3 poena u skupini B A-2 lige te time bila najbolji strijelac tog natjecanja. Omiš je osvojio skupinu B, no nije pokušao izboriti prvu ligu pa se Kalajžić odlučila na novi izazov u karijeri.

Photo by: koyersport.com