Jolly nanio Kvarneru 14. poraz u prvenstvu

Kvarner 2010 nakon dva gostovanja u A-1 ligi dočekao je Jolly JBS na svom terenu, a drugoplasirana ekipa lige nanijela je Riječanima četrnaesti poraz sezone.

Solidan je bio početak Kvarnera. Iako je Jolly brzo uzeo vodstvo, domaća ekipa držala se jako dobro ponajviše zahvaljujući poenima Mate Vucića koji je prvu četvrtinu završio s 9 poena. Napad Kvarnera dobro je funkcionirao do trenutka upućivanja šuta, a realizacija je bila problem i kod Šibenčana. No tijesnih prvih 10 minuta ipak je otišlo na stranu gostiju koji su vodili 22:20. Druga četvrtina donijela je veliki pad u igri Kvarnera. Iako Jolly i dalje nije bio nešto efikasan, njihovi igrači bili su premoćni u napadačkom skoku što su iskoristili za povećanje vodstva. Kvarner je također ostao bez rješenja u napadu, neke sumnjive sudačke odluke izbacile su ih iz tempa, te su jedino trice Josipa Barnjaka i Maura Veljačića održavale riječku ekipu u igri. Na kraju prvog poluvremena bilo je već +13 za Jolly.

Kako je krenula treća dionica, činilo se da će to biti rutinski posao do kraja za Jolly. Gosti su došli do +19 nakon samo minute u nastavku, ali Kvarner zajedničkim naporima radi 18-7 seriju te dolazi na samo -8 u 27.minuti. U ritam su ušli Barnjak i Veljačić koji su bili najzaslužniji što je Kvarner s minus 8 (57:65) otišao i u zadnju četvrtinu. Barnjak je tricom otvorio tu posljednju dionicu i približio domaće na -5, ali Jolly je za svaki poen Kvarner tada našao svoj odgovor. Kvarner se tako ponovno približavao na -5 i -6, no nisu imali mirnoću u završnici kojom bi došli u potpuni egal. Šibenska momčad zato je znala dovršiti utakmicu koju je prelomio Mike Scott s tricom da bi sve na kraju završilo rezultatom 92:76 za Jolly.

Mauro Veljačić s 23 poena, 4 asistencije, 4 skoka i 3 ukradene lopte bio je prvo ime Kvarnera, dok su Josip Barnjak (5 skokova) i Mate Vucić( 3 skoka, 3 asistencije) dodali po 14 poena. Ivan Novačić po običaju je predvodio redove gostiju s 28 poena, dok je Mike Scott imao 16 ubačaja.

Nakon što je Hermes Analitica porazila Alkar, Kvarner je ostao usamljen na dnu tablice sa dvije pobjede. Slijedi veoma važno gostovanje kod Zaboka kojeg bi Kvarner trebao svladati ne bi li došao do malo daha. Teška, ali ne bezizlazna situacija za riječki klub…

Kvarner 2010 – Jolly JBS 76:92 (20:22, 14:25, 23:18, 19:27)

Kvarner 2010:   Barnjak 14, Veljačić 23, Pešut 3, Butorac 6,  Vucić 14,  Antunović, Kučan, Miličević 7, Vujičević 4, Kalpić, Štimac 5.

Jolly JBS:  Scott  16, Markulin 8,  Bilinovac 11, Novačić 28,  Brkić 12, Klepo,  Došen,  Marić 3,  Papac 6,  Perković, Špralja 8.

Photo by: KK Kvarner 2010 FB