Jasmin Repeša i Milano dogovaraju prekid ugovora

Nakon što je njegov klub EA7 Olimpia Milano ispao od Trenta već u polufinalu talijanskog prvenstva, hrvatski trener Jasmin Repeša i čelnici talijanskog kluba krenuli su u pregovore o raskidu njihova ugovora.

Repeša ima ugovor s Milanom i za sljedeću godine, ali zadnje mjesto u Euroligi i neuspjela obrana titule u domaćem prvenstvu koštali su Repešu klupe najtrofejnijeg talijanskog kluba. 56-godišnji hrvatski stručnjak tako napušta Milano, za kojeg igra i naš Kruno Simon, nakon dvije godine u kojima je uspio osvojio jedno prvenstvo i dva kupa. Bio mu je to deseti klub u karijeri koju je započeo treniranjem Cibone, a osim u Hrvatskoj i Italiji trenirao je klubove u Turskoj, Poljskoj i Španjolskoj. Ukupno je s različitim klubovima osvojio 10 nacionalnih prvenstava i 8 kupova. U dva navrata (2005.-09., 2012.-14.) vodio je i hrvatsku reprezentaciju te ju uspio dovesti do četvrtog mjesta na EuroBasketu 2013. i do četvrtfinala OI u Pekingu 2008.

Osim brojnih klupskih i reprezentativnih uspjeha, Repeša je prepoznatljiv i po svojim briljantim time-out trenucima. Pa prije nego Jasko nađe novi klub, prisjetimo se nekih od njih uz ispriku unaprijed zbog nekih neprimjerenih riječi 🙂 .