Jasmin Perković iz Škrljeva u Bahrein

Jasmin-PerkovicRiječanin Jasmin Perković ima novi klub u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Nakon što je prošle sezone igrao za Škrljevo, sad je prihvatio ponudu bahreinskog kluba Nuwaidrata što će mu biti 16. klub u karijeri.

Perković je započeo s igranjem košarke 1996. u Kvarneru (tadašnja Sava Osiguranje Rijeka), a osim domovine nastupao je u Sloveniji, BiH, Grčkoj, Italiji, Njemačkoj, Kuvajtu, Austriji te Iraku. U klubovima je došao do brojnih trofeja – sa Širokim i Bosnom osvojio je prvenstvo, a upravo su mu sezone u BiH bile ponajbolje u karijeri, pogotovo sezona 2003./04. kada je u dresu Širokog imenovan u petorku lige te sudjeluje na tamošnjem All-Star susretu. Te godine dolazi i do kupa sa Širokim, a osvaja još Jadransku ligu sa Zadrom, slovenski kup s Olimpijom, njemačku ligu s Oldenburgom te kuvajtsku s Al-Kuwaitom. Bio je članom mlađe selekcije Hrvatske, a s U-21 ekipom na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2001. stiže do srebrnog odličja.

Bez obzira što je ovom krilnom centru 35 godina, prošle godine imao je odličnu sezonu u Škrljevu gdje bilježi 15.5 poena (4. najbolji strijelac tima), 6.3 skoka i 1.4 ukradene lopte. Očito da Jasmin još uvijek može pružiti jako dobre partije pa se nadamo se da će imati uspješnu sezonu, ali i da će se još jednom vratiti domaćoj publici za kraj karijere.

Photo: courtside.com