Ivica Zubac out do kraja sezone

Ivica Zubac morat će propustiti 7 posljednjih utakmica NBA sezone za svoje Los Angeles Lakerse(21-55) zbog izvrnuća gležnja.

Zubac je u jučerašnjem dvoboju protiv Minnesote zbog povrede već nakon dvije minute morao izaći s terena, a danas su Lakersi na klupskim stranicama potvrdili da će propustiti ostatak sezone. Također, rečeno je da će Zubac biti ponovno pregledan za dva tjedna kad bi se trebalo znati koliko bi još trebao mirovati. U svakom slučaju, ne bi se trebalo raditi o dužem periodu vremena jer se ozljeda ne čini pretjerano ozbiljnom tako da eventualni nastup Zubca na EuroBasketu ne bi trebao doći u pitanje.

No niti ova ozljeda ne može pokvariti sjajan dojam koji je Ivica ostavio u svojoj rookie sezoni. Otkad je počeo dobivati ozbiljnije minute, premašio je većinu očekivanja, a na kraju to izgleda ovako: 7.5 poena, 4.2 skoka, 0.8 asistencija, 0.9 blokadi uz 52 % šuta iz igre i sve to za 16 minuta. Partija sezone bila mu je ona kada je protiv Denvera ostvario 25 poena i 11 skokova