Ivan Đukić: Radimo na pojačanjima, a nove odlaske ne očekujemo

Našu regiju će ove sezone u prvoj ženskoj ligi predstavljati dva kluba – uz riječki Kvarner tu je naravno i Pula Črnja Tours čiji je trener Ivan Đukić za naš portal porazgovorao o prošloj sezoni i onome što je pred njima.

Sezona iza ŽKK Pule je vrlo solidna, iako se uz malo sreće moglo i do doigravanja u ligi:

Na početku sezone nismo postavili neke previsoke ciljeve tako da 5. mjesto u ligi i polufinale kupa smatram solidnim uspjehom mada osobno smatram da smo mogli u ligi biti i malo bolje plasirani – započeo je Đukić.

Lea Miletić u dresu Pule pokazala je svoju veliku kvalitetu i bila prvo ime momčadi, no Đukića posebno raduje i doprinos mlađih igračica, dok je za njega iznenađenje dobra atmosfera u ekipi:

Lea Miletić se samim potpisom za nas stavila u situaciju da od nje puno očekujemo i to je na kraju i opravdala izborom za MVP-a lige, ali me jednako veseli što su neke mlađe cure prvenstveno mislim na Perko, Hajdin i u drugom dijelu sezone Barbara Trehub odigrale dobru sezonu i pokazale da se na njih treba ozbiljno računati u budućnosti. Najveće iznenađenje je dobra atmosfera u ekipi jer smo spoj mladosti i iskustva, a to je ove sezone bilo vidljivo na terenu.

U novoj sezoni Pula se ne zamara ciljevima tj. sve će se bolje moći kazati kad se vidi ekipa na kraju prijelaznog roka:

Niti ove sezone ne postavljamo neke visoke ciljeve tako da će nas zadovoljiti svaki napredak naših mlađih igračica. Ekipno zavisi kako ćemo složiti ekipu za narednu sezonu pa ćemo onda i revidirati nove ciljeve.

A u prijelaznom roku nakon transfera Miletić u Serie A, Pula bi se trebala samo poboljšavati:

Osim odlaska Miletić ne očekujemo još neki odlazak, a na nekim pojačanjima radimo i nadamo se da ćemo ih realizirati tako da neće biti nekih prevelikih promjena u igračkom kadru.

Za kraj, trener Đukić dao nam je i svoje mišljenje o ženskoj košarci u našoj regiji:

Regija Zapad bi morala igrati ozbiljniju ulogu u hrvatskoj ženskoj košarci što se pomalo i događa povratkom Kvarnera u društvo najboljih,  a FSV se pokazao kao pozitivno osvježenje na košarkaškoj sceni pa se nadam i sve boljim rezultatima naših ekipa.