Hrvoje Radanović imenovan za pomoćnog trenera hrvatskih juniora

 

Riječanin Hrvoje Radanović postao je pomoćnim trenerom U-18 hrvatske reprezentacije te će se tako opet na klupi naći s izbornikom hrvatskih mladića, Vladimirom Anzulovićem.

Anzulović, trenutačni trener Šibenika, je prošli mjesec imenovan za izbornika juniorske selekcije te je na tom mjestu zamijenio trenera seniora Kvarnera 2010, Marijana Mancea koji je zimus s našim juniorima bio 14. na EP divizije A. Iz toga razloga Hrvatska je ispala iz prvog razreda te će ovog ljeta na EuroBasketu nastupati u diviziji B, a u skupini s Gruzijom, Bugarskom, Mađarskom, Islandom i Bjelorusijom. U pokušaju povratka u elitnu diviziju, Anzulović će za pomoć u stručnom stožeru imati Hrvoja Radanovića. Radi se o ponovnom ujedinjenju ovog dvojca koji je zajedno već radio u jednoj sezoni(2013./2014.) u Kvarneru kada su riječki klub doveli do 7. mjesta u ligi. Mladi Riječanin prije Kvarnera radio je kao trener mlađih kategorija u Splitu, da bi nakon odlaska Anzulovića iz Kvarnera preuzeo juniore Kvarnera s kojima je i ove godine ostvario dobre uspjehe. Uz to, Radanović vodi i ekipu Zameta u A-2 ligi Zapad.

Želimo njemu i cijeloj reprezentaciji puno sreće na europskoj smotri koje traje od 28. srpnja do 7.kolovoza, a pripremama za nju hrvatska U-18 ekipa kreće 22.lipnja.