Hrvatske kadetkinje četvrte na jakom međunarodnom turniru u Francuskoj

Hrvatska U-16 ženska reprezentacija nastupila je na za njih već tradicionalnom međunarodnom turniru u francuskom Rezeu. U jakoj konkurenciji 8 reprezentacija podijeljenih u dvije skupine naše cure završile su na četvrtom mjestu.

U prvoj utakmici turnira u Francuskoj Hrvatska je loše krenula, ali nakon prve dionice ubacuju u brzinu više i dolaze do pobjede nad reprezentacijom Nizozemske s rezultatom 64:51. Do pobjede je naše cure vodila Nika Muhl s 13 poena i čak 8 ukradenih lopti. U sljedećem susretu u skupini igračice Deana Nemeca na krilima Ane Mandić(11 poena i 9 skokova) došle su do lagane pobjede nad Irskom – slavile su s čak 76:43. Do prvog mjesta u grupi ipak nisu uspjele doći jer su bolje od njih bile vršnjakinje iz Kine koje su ih svladale s 58:54 nakon vrlo neizvjesne završnice. Tonia Bilić bila je najbolja u porazu naše vrste s 13 poena.

Iako je za treće mjesto trebala igrati protiv drugoplasirane ekipe iz skupine A, Turske, zbog termina odlaska igrali su protiv prve ekipe iz te grupe, Argentine. Godinu starija ekipa Argentina bila je ipak prevelik zalogaj za hrvatske kadetkinje te su pretrpjele drugi poraz rezultatom 64:53. U finalu je na koncu slavila Turska. Naša kadetkinja Mia Vukšić izabrana je u petorku turniru, a Josipa Tuftan iz FSV-a nije nastupala. Mlade Hrvatice sad čeka ostatak priprema sve do EP u francuskom Bourgesu koje je na rasporedu od 4. do 12.kolovoza.

Photo by:HKS