Hrvatska u Francuskoj; Petrović: U prve dvije utakmice ću puno više rotirati

Hrvatska reprezentacija otputovala je na turnir u francuski Orleans gdje ju čekaju prve pripremne utakmice za ovogodišnji EuroBasket.

Hrvatska će danas u 20 i 30 odmjeriti snage s Francuskom, dok ju sutra u 20 sati čeka Litva. Radi se zasigurno o pravim provjerama jer i Francuska i Litva su standardno reprezentacije koje konkuriraju za medalju, no kako su naši tek krenuli s pripremama s rezultatom se ne treba previše zamarati što zna i izbornik Petrović koji će se u ovom početnom dijelu pobrinuti da svi igrači dobiju svoje minute:

U ove prve dvije utakmice ću puno više rotirati. Neki će možda odigrati 22-23 minute, a sve ostalo će biti matematički podijeljeno, tako da dobijem što moguću veću jezgru, tako da napravimo kvalitetan pomak u odnosu na ono što nam je nedostajalo prošle godine, a to je da proširimo kvalitetnu rotaciju na minimalno deset igrača – govori Petrović za službenu stranicu HKS-a.

Poznato je da Hrvatska poslije Francuske ide na pripremni turnir u Opatiju i na utakmice protiv Slovenije i Ukrajine, a na putu do završnog dijela priprema će izgubiti i jednog igrača:

Vjerojatno ću nakon ovog dijela otpustiti jednog igrača i nastaviti sa 13 igrača u završnoj fazi, da se koji vanjski igrač ne ozlijedi. Više-manje sve je poznato, nisu mi potrebne utakmice jer većinu tih stvari vidim na treningu. Sigurno neću gubiti previše minuta da bih raščistio svoje ideje na terenu, bolje ću to koristiti kako bih uigrao, startnu desetoricu – nastavio je Aco.

U svakom slučaju, nadajmo se da će naša reprezentacija pokazati da se bar može nositi sa svojim protivnicima u Francuskoj, a Petrović je sve zaključio sa sljedećim riječima:

Želim da kroz ovih šest pripremnih utakmica i onih pet natjecateljskih u Cluju, 10. rujna budemo maksimalno spremni – to je jedini cilj. Uz dužno poštovanje prema protivnicima u Cluju, ne očekujem previše drame oko plasmana u osminu finala, zato ću i kroz te utakmice tražiti formu za ono što je najvažnije, a to je neugodno križanje u osmini finala, jer ćemo dobiti protivnika koji neće biti nimalo lagan.

Photo by: HKS