Hrvatska nastupa na turniru u Opatiji uoči EuroBasketa!

Ljubitelji košarke u našoj regiji nakon dugo vremena moći će vidjeti hrvatsku reprezentaciju na djelu! Kao što se već nagađalo, izabranici Aleksandra Petroviće posljednji pripremni turnir uoči EuroBasketa, koje za njih počinje 1.rujna u Cluju utakmicom protiv Rumunjske, odigrat će u opatijskoj dvorani Marina Cvetkovića.

Naša reprezentacija u Opatiju bi trebala doći 10.kolovoza, a od 12. do 14. kolovoza na rasporedu je turnir Opatija 2017. u kojem će Hrvatska odmjeriti snage sa Slovenijom i Ukrajinom koje također nastupaju na ovogodišnjoj europskoj smotri. Nakon Opatije, Bogdanović, Šarić i društvo odigrat će 24. i 25.kolovoza još dvije utakmice sa Slovenijom u Ljubljani nakon čega slijedi toliko očekivano EP. Ako zanemarimo otkaze Žižića i najvjerojatnije Hezonje, Hrvatska je u punom sastavu te bi nam u Opatiji s ostale dvije ekipe zaista trebala pružiti pravi spektakl, što naglašava i predsjednik DZŠR Marinovi prijatelji te trener mlađih uzrasta Kvarnera 2010, Robert Jurković.

Ovaj turnir je veliki spektakl, ne samo za Opatiju, već za cijelu Hrvatsku. Mislim da sam o važnosti ovoga turnira sve rekao podatkom da 11 NBA igrača i devetorica iz Eurolige koji će doći u Opatiju zajedno godišnje zarađuju 50 milijuna eura, primjerice, samo Slovenac Goran Dragić godišnje zarađuje 16 milijuna dolara, što znači da je njihova vrijednost veća od vrijednosti svih igrača u HNL-u – izjavio je Jurković na današnjoj konferenciji za novinare.

Sigurno da će boravak i utakmice Hrvatske u Opatiji izazvati veliku pozornost pa će stoga i kapacitet dvorane Marina Cvetkovića biti povećan na 2000 mjesta. Evo što je o turniru još dodao riječki košarkaški velikan i član stručne komisije HKS-a, Aramis Naglić:

Budući da će u tom terminu biti završne pripreme za EuroBasket, reprezentacije će biti u natjecateljskom naboju, što znači da ćemo gledati pravu košarku u kojoj ćemo svi uživati. Ne sumnjam da će dvorana biti dupkom puna.

Nadajmo se da će Acovi momci iz Opatije puni samopouzdanja krenuti prema EuroBasketu, a sve ostale informacije o turniru donosit ćemo vam na našem portalu.