Hrvatska doznale svoje protivnike na Eurobasketu

hrvatskaDanas je u Istanbulu održan ždrijeb za Eurobasket 2017, a Hrvatska će u grupi igrati sa Španjolskom, Češkom, Crnom Gorom, Mađarskom i domaćinom grupe Rumunjskom.

Hrvatski košarkaši na ljeto su na OI u Riju pokazali kako su sposobni dobiti i nominalno puno jače reprezentacije poput aktualnog prvaka Europe Španjolske protiv koje ćemo tako zaigrati drugi put zaredom na velikom natjecanju. Češka reprezentacija nije nam u dobrom sjećanju jer nas je izbacila s prošlog EuroBasketa, no ovo je idealna prilika da im se Bogdanović, Šarić i društvo osvete. Crna Gora s Nikolom Vučevićem može biti neugodan protivnik, kao i domaćini Rumunji te Mađari koji su kvalifikacije završili kao prvi u skupini, no sve skupa oni ne bi trebali predstavljati veliku prepreku Hrvatskoj prema osmini finala. U nokaout fazu idu naime četiri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe.

Nadajmo se da će našu reprezentaciju zaobići ozljede uoči europske smotre te da ćemo opet svjedočiti pravom pristupu sa strane izabranih igrača. Nakon odličnog ljeta i nastupa u Torinu i Riju svi pritajeno želimo tu dugo očekivanu medalju, a kako će Hrvatska odigrati i tko će se okititi titulom prvaka Starog kontinenta saznat ćemo od 31.kolovoza do 17.rujna sljedeće godine. Eurobasket se održava u Turskoj, Rumunjskoj,Finskoj i Izraelu, a nokaut faza igrat će se u Istanbulu.

Skupina A

Francuska, Grčka, Finska, Slovenija, Poljska, Island

Skupina B

Litva, Italija, Izrael, Gruzija, Njemačka, Ukrajina

Skupina C

Španjolska, Češka, Hrvatska, Mađarska, Crna Gora, Rumunjska

Skupina D

Srbija, Latvija, Turska, Rusija, Belgija, V. Britanija

Utakmice hrvatske reprezentacije

1. rujna 2017. Mađarska

2. rujna 2017. Rumunjska

4. rujna 2017. Crna Gora

5. rujna 2017. Španjolska

7. rujna 2017. Češka

Photo by:FIBA