Hrvatska bez predstavnika u Ligi Prvaka ove sezone

Svi hrvatski klubovi su odlučili odustati od Lige Prvaka.

Prvi je prije tjedan dana odustao GKK Šibenik. Poznata je priča da je prvak regularne sezone trebao ući u fuziju s Jolly-em, ali na njihovu žalost se ta priča raspala. Šibenik je tako odlučio odbiti Fibinu pozivnicu te se posvetiti pomlađivanju momčadi. Cijelu ovu priču je tada za Šibenski portal potvrdio Ante Grbac, predsjednik kluba.

Split je drugi izašao izašao iz svoje europske priče prije nekoliko dana. Kako javlja Dalmatinski portal, Splićani su procijenili da bi im igranje Europe bio preveliki teret.

Puno je nepoznanica u vidu troškova i prihoda koje bi imali u svezi igranja europskog natjecanja, a ne želimo dovesti u pitanje opstojnost kluba. Fokusirat ćemo se na druge stvari, omladinsku školu i stvaranje što boljih uvjeta za daljnji razvoj. Ne smijemo zaboraviti ni obveze koje imamo na ime predstečajne nagodbe”, rekao je Robert Andrijić, direktor Splita.

Zadnji mušketir koji je zatvorio vrata Europi je bila Cibona. Vukovi su se s obzirom na intenzitet domaće lige i ABA lige, odlučili fokusirati na samo ta dva fronta. Za Večernji list je Slobodan Subotić lijepo stavio situaciju na papir:

Mene zanima Europa, ali samo kad bi Cibona igrala u hrvatskom prvenstvu nakon regionalne lige, kao što je to bilo godinama. Ovako bismo, igrajući u tri natjecanja istodobno, ubijali igrače. Kalendar nam to jednostavno ne dopušta. Osim toga, kako sam novi trener, bolje je da prve sezone što više treniramo“.

Lijepo je znati da je klubovima važnije domaće prvenstvo od Europe.

Photo by: KK Cibona FB