Hrvatska 3×3 reprezentacija bez plasmana na europsko prvenstvo

Hrvatska reprezentacija u 3×3 košarci nije uspjela stići do plasmana na europsku smotru nakon što je završila natjecanje kao treća momčad u kvalifikacijskoj skupini.

Naša momčad u sastavu Duje Škaro, Toni Mindoljević, Duje Kaliterna i Hrvoje Marin koji su poznatija kao i ekipa Statista u skupini je igrala s Nizozemskom i Mađarskom, a trebalo joj je drugo mjesto kako bi došla do utakmice četvrtfinala koja bi je mogla odnijeti na EP. U prvoj je utakmici kvalifikacija Hrvatska pokazala svoju kvalitetu te s 19:17 pobijedila svjetskog viceprvaka Nizozemsku, ali u sljedećem susretu Mađarska ju je nadvisila s 17:14 i morao se čekati rezultat zadnjeg ogleda između Mađarske i Nizozemske. On nažalost nije prošao kako bi momcima u kockastom odgovaralo – Nizozemska je dobila s 18:16 i zasjela na vrh skupine, a Mađarska onda imala isto bodova kao i Hrvatska koja nažalost ima lošiji nacionalni koeficijent i tu je završio naš put na kvalifikacijama.

Podsjetimo, košarka 3×3 nedavno je postala olimpijskim sportom pa je pred hrvatskom reprezentacijom sada velikih 3 godine u kojima će probati doći do prave razine kako bi već u Tokiju nastupili na OI.

Photo by: FIBA