Hrvatska U-15 reprezentacija s dvije pobjede otišla iz Litve

Hrvatska reprezentacija za igrače do 15 godine odigrala je za vikend međunarodni turnir u litavskom Kaunasu te ostvarila dvije pobjede i poraz.

U prvoj utakmici, u kojoj se momcima Alena Zdrilića ozlijedio kapetan Roko Prkačin, Litva je bila uvjerljivo bolja te je porazila naše dečke s 91:65. Hrvoje Majcunić bio je najbolji za Hrvatsku s 22 poena i 6 skokova. No nesreća nikad ne dolazi sama te se baš i Majcunić ozlijedio u sljedećem ogledu protiv Latvije. No ekipa u kockastom pokazala je karakter i bez dvojice ponajboljih igrača – nadoknadila je 18 poena minusa u drugom poluvremenu i tricom Filipa Paponje u zadnjim sekundama došla do pobjede 78:76. Prvo ime naše U-15 selekcije bio je Matej Bošnjak s 27 poena i 13 skokova. I u zadnjem susretu dečki su pokazali da se naša reprezentacija ima na koga osloniti u budućnosti. Protiv Njemačke su nadoknadili 15 poena zaostatka u trećoj dionici te na kraju slavili s 79:75. Ivan Perasović imao je 20 poena u drugoj pobjedi Hrvatske.

Imao je i riječki Kvarner 2010 svoje predstavnike među reprezentacijom: Vito Kučić odigrao je 9 minuta na turniru i nije se upisao u strijelce, dok je pomoćni trener U-15 ekipe bio Robert Jurković. Spomenimo da će u sljedeća dva dana prijateljske utakmice s Crnom Gorom odigrati i naša U-14 reprezentacija koju će predstavljati i igrač Stoje Matej Kostić.

Photo by: HKS