Hezonja: Osjećam se dobro na poziciji krilnog centra

Osim što je izjavio da ovog ljeta neće nastupiti za hrvatsku reprezentaciju na EuroBasketu, Mario Hezonja u svom intervjuu za TrendBasket progovorio je o mnogim drugim temama nakon poraza svog Magica od Toronta u ponedjeljak.

Prije svega, suosjećanje zbog poraza. Kako bi opisao ovu sezonu zasad?

Nije onako kako smo očekivali da bude. Ali moramo nastaviti raditi i nastaviti graditi se jer smo mlada ekipa. Trebamo se fokusirati na svoj razvoj i jednostavno ići naprijed.

Devet utakmica do kraja regularne sezone, a vi kao ekipa niste mogli izbjeći da budete jedan od najneučinkovitijih napada u ligi. Koji je glavni razlog iza toga?

Bili smo dosta pričali o našoj obrani jer smo pokušavali izgraditi cijelu momčad iz temelja pa smo morali krenuti odnekud. Napad dolazi poslije za nas, posebno u drugom dijelu sezone. Kao što sam rekao, izgrađujemo se za sljedeću sezonu.

Nedavno si počeo dobivati minute na poziciji četvorke. Osjećaš li se ugodno igrajući krilnog centra?

Da. Sviđa mi se što mi je trener dao slobodu da igram tu poziciju. Osjećam se veoma dobro na njoj.

Pratiš li Euroligu ? Barcelona ima sezonu za zaborav…

Ne, ne pratim Euroligu.

Tvoj sunarodnjak Dario Šarić krenuo je impresivno u svoju NBA karijeru i trenutno je najveći kandidat za osvajanje nagrade za rookieja godine. Koje je tvoje mišljenje o njemu ?

On je dobar igrač. Na početku je bilo frustrirajuće za njega, ali poslije je dobio prostora. Ima dozvolu za sve na terenu. Ide mu dobro i jako sam sretan vidjeti kako igra za svoju momčad.

Došao si u NBA kad si imao 20 godina. Je li to bilo nešto što si planirao? Ili je tvoj gorčevit odnos s Barcelonom bio uzrok te odluke?

Nije bio plan u tom trenutku, ali odlazak u NBA je bio planiran još prije. Tako da sam se pripremao za tu sljedeću razinu cijelo vrijeme.

Igrao si za Hrvatsku u seniorskoj konkurenciji dva puta. Planiraš li se pridružiti reprezentaciji za EuroBasket 2017?

Mislim da ne. Imat ću dugo ljeto s Orlandom: treninzi i svašta. Neću o tome trenutno raspravljati, ali ne vjerujem da će se to dogoditi.

Što će biti glavna stvar na koju ćeš se koncentrirati ovog ljeta?

Bit će to uglavnom moja konzistentnost, moja napadačka igra u cjelini. Probat ću dodat dijelove u svoju igru i nadopuniti je do kraja.

Originalni intervju: TrendBasket.net

Photo by: youtube.com