Građevinska tehnička škola Rijeka do državnog naslova u košarci!

Dečki iz Građevinske tehničke škole u Rijeci došli su do titule državnog prvaka u košarci na jučerašnjoj završnici PH za srednje škole koja se održala u Poreču.

Riječki srednjoškolci, čiju su osovinu činili igrači Kastva, bili su smješteni u grupi A sa Srednjom školom iz Ivanca i  XII. Gimnazijom iz Zagreba. Građevinari su u prvom susretu savladili vršnjake iz Ivaneca s 51:41, dok je drugi susret bio nešto tijesniji, ali opet je riječka ekipa došla do slavlja. Od zagrebačkih gimnazijalaca bili su bolji s 45:39.

U polufinalu su ih čekali drugoplasirani iz skupine B, gimnazijalci iz Požege. Na poluvremenu je rezultat bio izjednačen, no furioznom trećom četvrtinom koju su Riječani dobili s 14:2 uspjeli su doći do velike prednosti koja im je bila dovoljna za pobjedu 49:41 i plasman u finale. A tamo ih je čekala isto tako dotad besprijekorna ekipa Gimnazije Franja Petrića u Zadru, koja je doduše tek nakon produžetaka izborila plasman u finale preko kolega iz Zagreba. Nakon prvog poluvremena u finalu, Građevinska vodi s +4, no ponovno se ključnim pokazuje treća četvrtina. Nju su riječki srednjoškolci dobili s 17:4 te si tako olakšali put do konačne pobjede 50:34 te je zasluženo slavlje za njih moglo krenuti.

Rezultati: 

GTŠ Rijeka – SŠ Ivanec 51:41

GTŠ Rijeka – XII. Gimnazija Zagreb 45:39

GTŠ Rijeka – Gimnazija Požega 49:41

GTŠ Rijeka – Gimnazija Franje Petrića Zadar 50:34