Goran Subotić: Ne želim da se ekipa opterećuje pozicijom na tablici

Ovoga vikenda kreće Druga liga Zapad, a uz promjenu imena lige dobili smo i neke nove klubove u ligi, nove trenere i igrače. Osvježeni u novu sezonu ulaze i košarkaši Rovinja čiji je trener Goran Subotić dao intervju za klupsku stranicu uoči početka sezone.

Subotić klupu rovinjskog kluba, čiji je bio i kapetan, preuzima ponovno nakon 2009. godine, prije čega je klub vodio četiri godine, a sada se nakon 8 godina ponovno odlučio za taj izazov.

Mislim da je ekipa spremna ali rezultat je taj koji će to pokazati. U pripremama za ovu sezonu napravili smo maksimum koji smo mogli s obzirom na određene poteškoće kroz koje smo prošli, mogu biti zadovoljan ali smatram da nas čeka još puno napornog rada da dosegnemo željenu razinu – kaže Subotić.

U Rovinj su ovog ljeta stigli pojačanja Perić. Zorić i Šupljika, a Subotić u svojim redovima ima i povratnike Matoševića i Rašića.

Da, ove godine imamo tri nova igrača i jos par povratnika. Od novih igrača očekujem da svojim igrama i pristupom opravdaju svoju akvizicije te da zajedno sa ostatkom ekipe daju svoj maksimum kako na utakmicama tako i na svakom treningu – nastavio je strateg istarske momčadi.

Nakon što su Rovinjani prošlu sezonu A-2 lige završili na posljednjem mjestu, napredak je sigurno poželjan, no Subotić se zasad ne opterećuje time.

Ne želim da se ekipa opterećuje pozicijom na tablici. Idemo utakmicu po utakmicu i ukoliko damo sve od sebe i odradimo plan dogovoren za utakmicu, ja ću biti zadovoljan.

U subotu u 17:30 Rovinj će gostovati kod Krka, ekipe koja je nakon igranja u RKL-u prošle sezone odlučila popuniti mjesto u Drugoj ligi Zapad. Subotić je zaključio razgovor s kratkom najavom te utakmice.

Nažalost o ekipi Krka nemamo neke informacije pa je s toga jako teško pripremiti utakmicu, ali mi ćemo napraviti sve da iskoristimo svoje prednosti u napadu i da zajedničkom čvrstom obranom ne dozvolimo ekipi Krka da nam postigne veliki broj laganih poena, rekao je trener seniora Goran Subotić.