Goran Dragić: Ako Kokoškov ostane, ostati ću i ja!

Dvostruko slavlje za Sloveniju.

Na početku EuroBasketa 2017 Goran Dragić je najavio svoje povlačenje iz reprezentacije. Međutim, pobjede su se počele nizati te je euforija krenula rasti. Sve je to jučer eskaliralo kada je Slovenija uvjerljivo uzela pobjedu nad Španjolskom 92-72 što joj je donijelo povijesni plasman u finale EuroBasketa 2017. Naravno, to nije moglo ostaviti ravnodušnim Gorana Dragića koji je poslije utakmice imao nekoliko izjava koje su mogle samo razveseliti slovensku javnost. Prva i najvažnija je ona u kojoj se dotaknuo svojega ostanka. Bez prevelikoga kompliciranja rekao je svoj jedini uvjet:

“Ako Kokoškov ostane, ostati ću i ja!”

Teško je vidjeti odlazak najzaslužnijih za ovaj uspjeh, ali sve će opcije sigurno biti na stolu poslije finala EuroBasketa. Osim što se dotaknuo svojega odlaska, slovenski kapetan osvrnuo se na nadolazeće finale u kojemu planira dati sve od sebe:

“Mi još uvijek nismo završili svoj posao ovdje. Još je jedna utakmica u igri te iako imamo medalju u džepu, zašto stati sada kada smo već dogurali do finala? Zadnja utakmica biti će najveća dosada te se mi osjećamo već spremnima za nju!”

U svakom slučaju nadamo se da će Dragić ostati u reprezentaciji te da nam neće uskratiti užitak gledanja njega i Dončića na parketu. Barem još koju godinu. Što se tiče izjave, Dragić i društvo će svojega protivnika saznati malo poslije 22:00 kada bi sa svojim polufinalnim dvobojem trebale završiti reprezentacije Srbije i Rusije (20:30).

Photo by: FIBA