Gabrić iz Italije, a Marinković iz Zadra u turski Yesilgerisun

Hrvatski košarkaš Tomislav Gabrić i bivši centar Zadra Ivan Marinković pronašli su novu, zajedničku destinaciju u karijeri – turski Yesilgerisun.

22-godišnji Gabrić u Tursku seli nakon vrlo kratkog angažmana u talijanskom drugoligašu Trevisu. Prošle sezone je nastupao i za rumunjski Pitesti, a u karijeri je još bio član Cibone, Jolly JBS-a i srpskog Metalca. Ovaj krilni centar bio je dio trofejne generacije hrvatskih U-18 košarkaša koja je na EP u Litvi prije pet godina pod vodstvom Darija Šarića uzela zlato, no Gabrić poput Šarića i nekih drugih članova ekipe nije, usprkos velikim očekivanjima, stigao pod svjetla reflektora.

Sada on seli u 11.ekipu turskog prvenstva, a s njim će tamo i srpski centar Ivan Marinković koji je prošle sezone bio najbolji igrač Zadra. Bilo je već vrlo jasno da Marinković napušta grad košarke nakon što je za klub prošle sezone bilježio 17.7 poena i 6 skokova u ABA ligi te 13 poena i 4.6 skokova u A-1 ligi, a sada je poznato da prvi puta u karijeri odlazi u Tursku. Dosad je nastupao za klubove u domaćoj Srbiji, Poljskoj i Makedoniji.