FSV-u pripao regionalni derbi u Jedinstvenoj kadetskoj ligi!

Ludu utakmicu su nam priredili kadeti Pazina i FSV-a.

U trećem kolu Jedinstvene kadetske lige imali smo priliku svjedočiti derbiju regije Zapad u režiji kadeta FSV-a i Pazina. Krenimo redom. Početak susreta pripao je domaćinu (6-0) zahvaljujući koševima Mislava Kolića i Jana Bušljete, ali nije dugo trebalo čekati na povratak Pazina u egal. Guštin, Erik, Gustovarac u Krulčić su se do sredine susreta vratili u egal (11-11), da bi potom i preuzeli željeno vodstvo (11-14) koje su nastavili držati do kraja četvrtine (16-17). U drugoj četvrtini je Pazin nastavio kontrolirati tijek utakmice, ali je cijelo vrijeme morao paziti na FSV koji je cijelo vrijeme grizao. Međutim, semafor je na kraju druge dionice i dalje pokazivao vodstvo Pazina (34-37).

Početak treće četvrtine nije bio obećavajuć po kadete FSV, ali je zato po kadete Pazina. Pazinjani su uspjeli ostvariti dvoznamenkastu razliku u 25. minuti susreta te se tada činilo da imaju priliku nokautirati svojeg protivnika. Međutim, nisu je iskoristili te se FSV pridigao i napravio seriju 14-3. Tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje.

U zadnju četvrtinu se ušlo s reztultatom 51-51 te je pred nama bila napeta završnica susreta. Ili ipak ne. FSV odmah na početku susreta radi novu seriju 16-4 (67-55) te tako faktički završava susret. Pazinjani su uspjeli prepoloviti opet svoj zaostatak, ali im spasa od prvoga poraza nije bilo.

Mislav Kolić je danas bio zvijer – 35 koševa i 17 skokova. Teško je to opisati riječima, ali hvala Bogu imamo prikazane brojke. Kod Pazina je sve na terenu dao duet Guštin-Gustovarac koji je kombinirao za 34 koša (17/17).

FSV – Pazin (16-17,18-20, 17-14, 24-19)

FSV: Grbavac 12, Bušljeta 11, Kolić 35, Milaković, Turina, Šimatović, Čančarević, Jakovac, Klarić, Mar. Grbavac, Jurković 9, Bačić 8
Pazin: Gustovarac 17, Zajc 12, Guštin 17, Lukšić, Baća, Ančić, Erik 10, Kajtazović 6, Fabris 2, Berton, L. Krulčić, M. Krulčić 6