FSV spreman za poluzavršnicu mlađih kadetkinja PH od sutra na Kozali

Od sutra, 5.svibnja do nedjelje 7.svibnja u riječkoj dvorani Dinka Lukarića na Kozali održati će se državna poluzavršnica mlađih kadetkinja čiji je domaćin FSV, a uoči samog turnira porazgovarali smo s trenerom mlađih kadetkinja FSV-a, Franjom Šiljegom.

Dok će se u Zagrebu igrati skupina A, u Rijeci se igra skupina B poluzavršnice gdje će uz domaći FSV igrati zagrebačka Trešnjevka, Brod na Savi i Koprivnica. Prolaz na državnu završnicu izborit će dvije najbolje ekipe iz skupina, a Franjo Šiljeg je prvo analizirao FSV-ovu grupu:

Prije svega bi se htio zahvaliti gradskom i županijskom košarkaškom savezu te RSS-u što su nam omogućili te dali potporu organizaciji poluzavršnice gdje sudjeluju uz nas Brod na Savi, Koprivnica i Trešnjevka, a prolaz dalje traže dvije ekipe. Po meni nam je najvažnija utakmica već prvog dana s Koprivnicom koja bi trebala najvjerojatnije odlučivati o drugom mjestu u skupini pošto je Trešnjevka favorit za osvajanje prvenstva, a kamoli ove naše skupine. Ostalo je otvoreno te ćemo se mi s druge dvije ekipe boriti za tu drugu poziciju, a eto mislim da će se već prvog dana puno toga znati.

Naravno da će motiv domaćeg terena puno značiti mladim Riječankama, pogotovo što ovakvog događaja u našem kraju dugo nije bilo.

Cure su spremne i čekaju svakog trenutka da počne prvenstvo. Kako su zadnje vrijeme trenirale, pokazuju da će dati sve od sebe na prvenstvu i veselimo se svi što je to u Rijeci. Nakon ne znam koliko godina, jedno prvenstvo što se tiče cura je organizirano u regiji Zapad. Možda se varam, ali mislim da nije zadnjih 15 godina bila ni jedna poluzavršnica na Zapadu, pogotovo u Rijeci. 

Za kraj, trener FSV-ovih cura je pozvao sve sutra na Kozalu gdje će se iz FSV-a pobrinuti da prirede pravi doživljaj gledateljima… 

Mislim da će sutrašnja utakmica s Koprivnicom u 18 sati biti dobra za pogledati, a otvorenje samog turnira je u 17 i 30. Pozivam što više navijača, simpatizera i prijatelja da nas dođu bodriti na prvoj utakmici gdje će biti mali spektakl za gledatelje da i oni mogu uživati. Ja mislim da će se uspjeti napuniti dvorana, a mi ćemo napraviti jedan mini NBA spektakl.

Još jednom, petak, 17 i 30 sati, dvorana Dinka Lukarića, otvorenje turnira i utakmica FSV-Koprivnica. Svakako, na Kozali vas očekujemo i u subotu kada FSV igra protiv Trešnjevke u 17 sati te za zadnji susret FSV-Brod na Savi u nedjelju u 13 sati.