Franko Šango napušta Zadar

zadar-logo24- godišnji krilni igrač Franko Šango svoju karijeru neće nastaviti u Zadru. Naime, nakon što je Franku ponuđen novi ugovor, on ga je odbio i postao slobodan igrač.

Tako rođeni Zadranin Šango prvi puta u svojoj karijeri službeno neće biti član Zadra. Na Višnjiku je proveo pet godina u seniorskoj momčadi, s time da je jednu sezonu bio na posudbi u Slavonskom Brodu što mu je bila i najbolja godina karijere. Šango je također bio član mladih selekcija Hrvatske. Zadnje sezone u Zadru nije dobio previše prilika, u ABA ligi je u 18 utakmica igrao tek 8.5 minuta u prosjeku te ubacio 3.5 poena uz šut za tri od 48 %. U A-1 ligi je dobio više minuta, točnije 14.4 minute na parketu i za to vrijeme skupio 4.5 poena i 1.2 skoka.

No kako Šango očito nije bio zadovoljan onime što su mu ponudili u ugovoru iz Zadra te svjestan da mu minutaža neće previše rasti odlučio je otići iz svog matičnog kluba. Sada će talentirani šuter priliku za napredak i bolje igre tražiti u nekoj novoj sredini, a vjerojatno ćemo ubrzo doznati i kojoj.