Filip Tončinić nastavlja svoj put po Španjolskoj

CrGRBoJWAAAJ0iGIskusni Opatijac Filip Tončinić (212 cm, PF, 1984.god) dobio je pozivnicu španjolskog prvoligaša Moribanc Andorre za njihov trening kamp, u kojem će se pokušati izboriti za svoje mjesto u momčadi.

Tončinić tako nastavlja svoju avanturu u Španjolskoj, nakon što je prošlu sezonu proveo u  drugoligašu San Pablo Inmobiliaria Miraflores Burgos, gdje je igrao odlično i odveo svoju momčad do polufinala LEB Golda. Kroz 39 utakmica u ligi, zabilježio je učinak od 11,0 koševa i 6,0 skokova po utakmici. Sezonu prije toga, igrao je za neke najbolju košarku svoje karijere u OS Vrijednosnicama, gdje je bio prvi strijelac A-1 lige s 20,8 koševa po utakmici te drugi skakač lige s 8,8 skokova po utakmici. Tada je bio i drugi najbolji igrač A-1 lige statistički. Ta sezona bila je prekretnica njegove karijere.

U ovih 7 godina profesionalne košarke igrao je još i za japanski Sendai 89ers, kosovarsku Dritu,Al Wahdu u Siriji te Zadar i Kvarner iz kojeg je ponikao. Prije profesionalne karijere još je proveo 4 godine na sveučilištu Texas A&M – Corpus Christi.

Želimo mu sve najbolje te da nam ubrzo dođe vijest da je dobio svoje mjesto u ekipi za ovu sezonu!