Filip Tončinić na pripremama Cedevite

Imate problema pod košem? Nema problema, samo okrenite broj Filipa Tončinića.

Cedevita je jučer došla do nove pobjede na pripremama. Ovoga puta je pala Igokea rezultatom 87-77. Cedevita je na krilima Nicholsa u prvoj četvrtini došla do +3 (26-23). U drugoj četvrtini se činilo da će Cedevita odjuriti do pobjede nakon što je napravila seriju 14-0 (43-28), ali suparnička omčad je imala druge planove e je do velikoga odmora u potpunosti izbrisala svoj zaostatak (47-46). Drugo poluvrijeme opet nam je donijelo blagu dominaciju Vitamina koja se iskristalizirala u +7 (67-60) na kraju treće četvrtine. U zadnjoj dionici susreta izabranci trenera Zdovca uspjeli su bez prevelikoga stresa očuvati i povećati svoju prednost na konačnih +10.

Najbolji igrač Cedevite u ovoj utakmici je ponovno bio jedan od Amerikanaca – Murphy je susret završio s 20 koševa. Filip Tončinić ubacio je 11 koševa. Kod Igokee je najbolji bio Washington s 20 koševa. Za Cedevitu su nastupila i dva igrača bez ugovora: Filip Tončinić te Sven Smalajgić koji se s momčadi Cedevite nalazi od početka priprema.

Ovoga puta strateg Cedevite nije bio zadovoljan prikazanim:

“Imamo puno toga za popraviti. Snimili smo to i imali smo dosta grešaka. U prvom poluvremenu te greške je Igokea kaznila, no drugo nije bilo takvo. Prvo poluvrijeme bila je All-Star utakmica, mi smo u napadu bili raspoloženi, no nismo igrali obranu i primili smo previše poena. Kad igraš na strani to može biti kritično jer tu su malo suci, malo se domaća ekipa razleti i ne možeš cijelu utakmicu tako pogađati. U drugom poluvremenu je bila malo bolja obrana, ali još uvijek smo im dali previše prostora da nas kazne.

Istini za volju, Cedevita nije mogla računati na veliku većinu stožernih igrača za ovu utakmicu (Cherry, Ukić, Ramljak, Bajo, Johnson, Krušlin) čime je sam Slovenac iskazaoveliko nezadovoljstvo s obzirom da nije u mogućnosti napraviti potreban iskorak:

“Mislim da nismo napravili neki veliki iskorak od turnira u Rogaškoj zbog toga što smo imali problema. Igrači koje smo posudili da budu s nama jer nas nema dovoljno su otišli, tako da nas nije bilo ni desetorica na treninzima. Tek jučer nam se priključio Filip Tončinić, a vraćaju se i Cherry i Bajo, tako da ćemo imati desetoricu igrača da možemo normalno trenirati.”

Biti će svakako zanimljivo vidjeti koliko će trebati vremena Zdovcu da uigra sve igrače nakon što završi EuroBasket.

Igokea – Cedevita 77:87 (23:26, 23:21, 14:20, 17:20)

Igokea: Washington 22, Nikolić, Milošević 5, Ljubičić 7, Radivojević 15, Glogovac, Gajić 2, Šibalić 10, Ilić, Ponjavić 7, Rikić 9, Jevtović
Cedevita: Smajlagić 7, Cherry, Katić 5, Jordano, Perković 7, Murphy 19, Bajo, Nichols 13, Musa 15, Stipanović 8, Žganec 2, Tončinić 11

Photo by: KK Cedevita