Filip Tončinić i njegov Burgos izborili ulazak u prvu španjolsku ligu

Opatijac Filip Tončinić jučer se sa svojim klubom Burgosom okitio titulom prvaka španjolske druge lige što znači da je ovaj klub u samo dvije godine postojanja uspio izboriti ACB ligu, prvi razred španjolske košarke.

Tončinić i ekipa u finalu drugoligaškog playoffa dočekali su Palenciju nakon što su na prijašnjim koracima s 3-0 svladali Mellilu i Breogan. Ništa manje milosti nisu imali ni u finalu – iako im je Palencija pružala jak otpor u svim ogledima(dva završila s poenom razlike), Burgosu je uspjelo to da su cijeli playoff okončali bez poraza i tako nakon još jedne “metle” mogli početi slaviti ulazak u prvu ligu. Tončinić, koji je na polusezoni iz Irana došao u Burgos, nije imao toliko dobre brojke ni minuta na terenu kao prošle godine kada je igrao u ovom klubu, ali sigurno smo da mu i je to lakše sjelo s obzirom na ovaj veliki uspjeh. U finalu je 32-godišnji krilni centar imao 5.3 poena i 1.7 skokova, a kroz cijelu polusezonu igrao je u prosjeku 14.8 minuta te dao doprinos sa solidnih 6.5 poena i 2.7 skokova uz 54 % šuta.

Vidjet ćemo hoće li Tončinić ostati i u klubu sljedeće sezone, a ako tako bude želimo njemu i cijelom timu puno sreće u jednoj od najjačih košarkaških liga svijeta! Dotad pogledajte djelić slavlja u Burgosu.

Photo by: CB Burgos